ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Συνδυασμός για δυνατούς λύτες
tralala
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 20:37
Has thanked: 7 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από tralala » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:08

Έγω δεν το θεωρώ υβριστικό, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δηλώσω φασίστας άμα με κάλυπτε. Βασικά, ακόμα και τώρα όποιος με πείσει ότι αξίζει δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρατήσω τις απόψεις μου και να δηλώσω φασίστας. Δεν με αφορά τι κάνουν οι υπόλοιποι. Με δεδομένα τα παραπάνω δεν με καλύπτει καθόλου η απάντηση σου. Είναι σαν να βλέπω αναρχικό να βρίζει φασίστες ως...αναρχικούς. :ti leei

Άβαταρ μέλους
Crew Non Parlo
Δημοσιεύσεις: 3522
Εγγραφή: Σάβ 11 Ιουν 2011, 14:56
Has thanked: 348 times
Been thanked: 2 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από Crew Non Parlo » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:13

tralala έγραψε:Βασικά, ακόμα και τώρα όποιος με πείσει ότι αξίζει δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρατήσω τις απόψεις μου και να δηλώσω φασίστας.
ΟΟΟΟΟΟΧΙ.....ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ...ΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ :evil: :twisted: :evil: :twisted:
phpBB [video]

tralala
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 20:37
Has thanked: 7 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από tralala » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:19

Τι κι άλλοι σαν εμένα; Που είδες κι άλλους και τρελάθηκες κιόλας; Συνήθως οι άνθρωποι είναι δογματικοί και χωρίς θέληση να παραδεχτούν τα λάθη τους ή να αλλάξουν. Ε σου λέω ξεκάθαρα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω τα παραπάνω. Στην πούτσα μου κιόλας, έτσι κι αλλιώς ανώνυμα είμαστε όλοι εδώ μέσα. Πέρα από κάρβουνα και μασόνους έχεις να πείς κάτι άλλο; Αν όχι άραξε το και άσε τον ρούχλα να μιλήσει που είναι συζητίσιμος τουλάχιστον.

mouble

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από mouble » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:19

opws exw ksanapei k to lew gia teleutaia fora..gia mena o an8rwpos ine ligo polu fasistas k agrimi apo tin fush tou de pa na leei oti ine k o pio a8wos par8enos agios sta logia antifakos. k sini8os autoi pou kravgazoun gia kati na ise sigouros oti den exoune kamia sxesh me auto k ine sini8os to anti8eto apo auto pou lene k arga i grhgora fainetai se opoiodipote stadio tis zwhs tous. ara k su otan pas na spaseis kapoianou to kefali gia opoiodipote logo(diladi na epivli8eis me tin dunamh sou se kapoion allon) skepsou authn thn praksh ti ine stin ousia(giati upoti8ete auto katigoreis ston fasista)

Άβαταρ μέλους
Crew Non Parlo
Δημοσιεύσεις: 3522
Εγγραφή: Σάβ 11 Ιουν 2011, 14:56
Has thanked: 348 times
Been thanked: 2 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από Crew Non Parlo » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:22

Άτομα σαν και σένα τραλαλα μου έχουν αποδείξει οτι τα λόγια είναι περιττά.
:pop corn

tralala
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 20:37
Has thanked: 7 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από tralala » Σάβ 07 Απρ 2012, 14:41

Ντάξει, κάνε στην ακρη τότε και φάε ποπ κορν.

Για τον ρούχλα τώρα. Περιστασιακά διαβάζω εδώ μέσα, δεν ξέρω τι έχεις πει παλιότερα. Αυτό με τον άνθρωπο ως φασίστα από την φύση του διαφώνω κάθετα (εκτός αν θεωρείς την βία ως πάντα φασιστική ή κάποια ένστικα ως φασιστικά, εγώ πάντως όχι) αλλά είναι μεγάλη συζήτηση και αφού λες ότι την έχεις κάνει χίλιες φορές γάμα το, μην ξαναπρήξουμε αρχίδια εδώ μέσα. Κατα τ' άλλα εγώ αντιτίθεμαι στον φασισμό και αν και πιστεύω ότι η βία δεν είναι το πιό αποτελεσματικό μέσο δεν διαφωνώ και με την έμπρακτη αντίθεση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το "βαράω" με το "σε βαράω για να μην βαράς". Λεκτικά ακούγεται χαζό το παράδειγμα αλλά ακόμα κι έτσι νομίζω είναι φανερό. Εξωτερικά βία είναι και η μία περίπτωση βία και η άλλη αλλά το ιδεολογικό τους υπόβαθρο είναι σίγουρα διαφορετικό. Πηγάζουν από διαφορετικές ιδέες και συναισθήματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι είναι ένα θέμα για τους αριστερούς αυτό, και συζητιέται και κριτικάρεται και εκ των έσω. Αντιμετωπίζεται η βία με βία; Φέρνεις επανάσταση που υπόσχεται ελευθερία με όπλα; Κ.λπ. κ.λπ. Αυτά βέβαια χάνονται κάπου στην πορεία όταν η "πολιτική" γίνεται οπαδικός χώρος και μεταλλάσεται σε κάτι "πουτάνες αντιφάδες σας τρέξαμε εκεί" και σε κάτι "μουνάρες φασίστες ξύλο στον τάδε" που δεν με αφορούν καθόλου. Το ότι τα "άκρα" σχεδόν παντού φέρονται "οπαδικά" μόνο στο σύστημα κάνει καλό. Και για τις δύο πλευρές ο μεγάλος αντίπαλος είναι ο καπιταλισμός παρά η μεταξύ τους αντίθεση αυτήν την περίοδο. Όπως και να 'χει εγώ το θεωρώ υποκριτικό αυτό το ειρωνικό "φασίστες" από τους ίδιους τους φασίστες προς άλλους. Μάλλον προσπαθεί να αποβάλει την αρνητική λέξη της έννοιας φασίστας ο χώρος σας. Και μάλιστα όχι απλά να την αποβάλλει αλλά να την φορτώσει αλλού.

mouble

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από mouble » Σάβ 07 Απρ 2012, 15:02

tralala έγραψε:(εκτός αν θεωρείς την βία ως πάντα φασιστική ή κάποια ένστικα ως φασιστικά, εγώ πάντως όχι)
auto akrivws. ta an8rwpina enstikta ine ka8ara fasistika.
tralala έγραψε:Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το "βαράω" με το "σε βαράω για να μην βαράς".
diladi o skopos agiazei ta mesa etsi? upoti8ete eseis iste anti8etoi me tetoia pragmata, ideologika k to 8ewrite ws akrws fasistiki praktikh.
tralala έγραψε:Το ότι τα "άκρα" σχεδόν παντού φέρονται "οπαδικά" μόνο στο σύστημα κάνει καλό.
ine h fush tou an8rwpou na 8elei na entax8ei kapou, na diaxwrizetai se omades k na pa8iazetai me kati, eite auto legete politiko eite otidipote allo. to oti mono sto susthma stin parousa fash kanei kalo isxuei!
tralala έγραψε:Και για τις δύο πλευρές ο μεγάλος αντίπαλος είναι ο καπιταλισμός παρά η μεταξύ τους αντίθεση αυτήν την περίοδο.
sumfwnw k epafksanw.
tralala έγραψε:Όπως και να 'χει εγώ το θεωρώ υποκριτικό αυτό το ειρωνικό "φασίστες" από τους ίδιους τους φασίστες προς άλλους. Μάλλον προσπαθεί να αποβάλει την αρνητική λέξη της έννοιας φασίστας ο χώρος σας. Και μάλιστα όχι απλά να την αποβάλλει αλλά να την φορτώσει αλλού.
den apovalei thn arnhtikh leksh. apovalh thn arnhtikh ennoia pou tis exete dwsei ws leksh. gia paradeigma o koumounismos ekane ta megalutera egklhmata ana ton kosmo pio polla k apo auta p kathgoreite tous 'fasistes' e den exw dei an8rwpo pou na pei kapoion allon koumounisti k na 8ixtei o allos logo twn egklhmatwn pou xoun ginei apo auto h' na to 8ewrisei uvristiko k paei legontas..h istoria graftike apo tous nikites(diladi antifasistes) k tin grapsan opos 8elan. ekei kai meinei loipon.

ofi-iraklio
Δημοσιεύσεις: 2204
Εγγραφή: Παρ 13 Μάιος 2011, 20:12
Has thanked: 273 times
Been thanked: 51 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από ofi-iraklio » Σάβ 07 Απρ 2012, 15:55

SE KRISIMH KATASTASH O 18XRWNWS,POU KSILOKOPITHIKE APO ASTHNOMIKOUS...
www.cretalive.gr

egio fan
Δημοσιεύσεις: 3126
Εγγραφή: Παρ 25 Μαρ 2011, 16:15
Has thanked: 1544 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από egio fan » Σάβ 07 Απρ 2012, 16:48

Μακάρι ο φίλος να την βγάλει καθαρή....Αυτοί που τον δείρανε είναι αρρωστημένοι.

Παρεπιπτόντως και o:t τι γυναικάρες είναι οι Κρητικές;;; Μέχρι και η θεία του δηλαδή...
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

tralala
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 20:37
Has thanked: 7 times

Re: ΜUSIC & POLITICS / ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

Δημοσίευση από tralala » Κυρ 08 Απρ 2012, 01:04

Ρούχλα, τσίμπα μια μεταμεσονύχτια σεντονάρα δώρο γιατί έχω γυρίσει από σωστή κρασομεζεδοκατάσταση και είμαι σε μούντ. :lol:
mouble έγραψε:den apovalei thn arnhtikh leksh. apovalh thn arnhtikh ennoia pou tis exete dwsei ws leksh. gia paradeigma o koumounismos ekane ta megalutera egklhmata ana ton kosmo pio polla k apo auta p kathgoreite tous 'fasistes' e den exw dei an8rwpo pou na pei kapoion allon koumounisti k na 8ixtei o allos logo twn egklhmatwn pou xoun ginei apo auto h' na to 8ewrisei uvristiko k paei legontas..h istoria graftike apo tous nikites(diladi antifasistes) k tin grapsan opos 8elan. ekei kai meinei loipon.
Ξεκινάω από το τέλος γιατί έγραψα μαλακία και δεν το πρόσεξα. Προφανώς και εννοούσα το σημαινόμενο, όχι την ίδια την λέξη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν υπάρχει απλά μία προσπάθεια να αλλάξει η σημασία της λέξης αλλά και να μεταφερθεί όλη η αρνητικότητά της στην άλλη πλευρά. Αν είναι θεμιτό ή αθέμιτο αυτό δεν έχει σημασία, είναι σίγουρα όμως πολύ ενδιαφέρον το ότι δεν βλέπεις κάποιον αναρχικό να κατηγορεί ακόμα και υβριστικά άλλον ως αναρχικό ανεξάρτητα απ' το αν η εικόνα του αναρχισμού στην κοινή γνώμη είναι πιο παραποιημένη/λανθασμένη απ' αυτήν του φασισμού και του κομμουνισμού μαζί.

Παρακάτω τώρα, ναι μεν ισχύει (εν μέρει πάντα) ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές και άρα και το αντιφασιστικό μπλοκ στην προκειμένη περίπτωση, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι το αντιφασίστας σ' αυτήν την περίπτωση δεν σημαίνει και αριστερός. Η υπόνοια ότι η ιστορία γράφτηκε αριστερόστροφα που αφήνεται με το "οι αντιφασίστες έγραψαν την ιστορία" δεν στέκει. Όσο αντιφασίστες ήταν π.χ. οι Αμερικάνοι άλλο τόσο ήταν αντικομμούνια, δεν νομίζω ότι είναι αμφισβητήσιμο αυτό. Το "αντιφασιστικό" μπλοκ εν τέλει συνέβαλλε στην άλλο τόσο "αντικομμουνιστική" διαμόρφωση της ιστορίας, γιατί το μόνο κίνητρο που είχε ήταν η υπεράσπιση του status quo φυσικά, το οποίο απειλούσε και ο κομμουνισμός και οι ναζιστοφασισμοί. Ας μην μπερδεύουμε τις μικροπολιτικές και τις στρατηγικές συμμαχίες με την πραγματικότητα, εδώ οι Σοβιετικοί ντιλάρανε με τον Χίτλερ.

Απο 'κει και πέρα η σύγκριση αριθμού πτωμάτων που αναφέρεις χρησιμοποιείται συνέχεια και είναι ένα από τα χαζά επιχειρήματα του τύπου "ο φασισμός/κομμουνισμός απέτυχε". Ψευτοεπιχειρήματα που εμένα δεν μου λένε τίποτα. Είτε σκότωσαν 1 άτομο οι ναζί είτε 350 εκατομμύρια το ίδιο μου κάνει. Έχει να λέει φυσικά αλλά σε άλλο επίπεδο. Το θέμα είναι τι βρίσκεται από πίσω και ποιά είναι η σχέση του "από πίσω" με τα πτώματα (και με οποιοδήποτε άλλο θέμα). Ο άνθρωπος από την αρχή της ιστορίας του σκοτώνει με/για άπειρες αφορμές. Είτε ιδέες, είτε συναισθήματα, είτε πεποιθήσεις, είτε ό,τι άλλο θες. Αν λαμβάναμε υπ' όψην τα κεφάλια που έχουν πέσει για κάθε μία απ' αυτές τις αφορμές τότε γάμησέ τα. Κάθε θρησκευόμενος άνθρωπος σήμερα θα ήταν το μεγαλύτερο κάθαρμα του πλανήτη με τόσα αίσχη που έχουν γίνει στο όνομα των διάφορων θεών και θρησκειών, κάθε άνθρωπος που αγαπάει θα ήταν μούλος επειδή κάποιος σκότωσε στο όνομα της αγάπης, κ.ο.κ. Κατάλαβες που το πάω. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι άνθρωποι πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται σωστά στις ιδέες (το "ιδέες" με μια πολύ ευρύτερη έννοια), και άλλες φορές ούτε καν τις καταλαβαίνουν. Η δικιά μου κρίση δεν θέλω να βασίζεται σε συναισθηματισμούς εκβιασμούς του τύπου "φάγατε τόσους άρα σκάστε". Η κριτική μου και ο τρόπος που κατευθύνω τις επιλογές μου βασίζεται στις ανέγγιχτες ιδέες. Προσπαθώ να αφαιρέσω οποιαδήποτε παραμόρφωση ή ιδιοτροπία συγκεκριμένης ιστορικής περίπτωσης που μπορεί να επηρρεάσει την κρίση μου και να δω στον σκελετό, στον πυρήνα της κάθε ιδεολογικής κατεύθυνσης. Είναι απλό γιατί το κομμουνιστής δεν πρέπει να πέφτει στην ίδια μοίρα με το φασίστας ενώ ο αριθμός των πτωμάτων που έχουν προκαλέσει αυτές οι δύο ιδεολογίες μπορεί να είναι παρόμοιος. Γιατί πηγάζουν από διαφορετικές κοσμοθεωρίες, διαφορετικές αντιλήψεις σημασιών, βασίζονται σε διαφορετικές ιδέες, και οι σχέσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης της ζωής που προτείνουν είναι διαφορετικά. Με λίγα λόγια το "από πίσω" που έλεγα είναι διαφορετικό. Αντίθετο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το ότι ο Χίτλερ ξέρω 'γω θέλησε να καθαρίσει τους φυλετικά κατώτερους ήταν απλή συνέπεια αυτών που έλεγε, από πίσω βρίσκεται μία ξεκάθαρη σχέση αιτίου-αιτιατού. Το ότι ο Στάλιν καθάριζε αβέρτα κόσμο με φασιστικές τακτικές δεν ήταν (και δεν είναι) προβλεπόμενο/επιτρεπτό/θεμιτό/σωστό/ηθικό από τις αριστερές ιδέες, αντιθέτως είναι μία εγκληματική εκτροπή απ' αυτά που πρεσβεύουν. Αυτή είναι η διαφορά, και ναι για μένα είναι γιγαντιαία. Έχωντας διαβάσει πολύ αριστερή φιλολογία και -σαφώς λιγότερη αλλά αρκετή- δεξιά (μην κολλήσεις στο δεξιά-αριστερά, ως εμείς-εσείς σκέψου το, απλά για να καταλαβαίνόμαστε) δεν είδα να λέει πουθενά σε κάνα Κομμουνιστικό Μανιφέστο "μάγκες για να επέλθει η κοινωνική αλληλεγγύη για την οποία μιλάμε πρέπει να γίνουν μαζικές εκκαθαρίσεις από το Κόμμα". Αντιθέτως διαβάζοντας τον Αγώνα του Αδόλφου μιλάει ξεκάθαρα για ανοησίες τύπου "θεάρεστο έργο της εξολόθρευσης των εβραίων". Εν συντομία και χωρίς να υποστηρίζω ότι κάνω άμεσους συσχετισμούς, όταν ένας άνθρωπος/ιδέα/βιβλίο λέει "μην σκοτώσεις" και ένας άλλος λέει "σκότωσε", προφανώς και αν σκοτώθουν άτομα στο όνομα τους η διαφορά μεταξύ τους συνεχίζει να παραμένει αναλλοίωτη. Και συνεπακόλουθα η αντιμετώπισή μας προς αυτά πρέπει να παραμένει διαφορετική.

Αυτά τα ολίγα για τώρα, θα επανέλθω αργότερα για τα υπόλοιπα. Πάω να ρίξω μία γρήγορη τσάρκα και επιφυλλάσομαι για δεύτερη σεντονάρα αργά το βράδυ ή αύριο μεσημεράκι. :xartaeto

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 195 επισκέπτες