***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Κάρτα Φιλάθλου, Λευτεριά Στους Οπαδούς...
Άβαταρ μέλους
tzepeto_pas
Δημοσιεύσεις: 3639
Εγγραφή: Σάβ 20 Νοέμ 2010, 09:33
Has thanked: 214 times

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από tzepeto_pas » Τετ 23 Μαρ 2011, 18:09

Blue Vayeros

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί ολόκληρη την Ήπειρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλη την Ελλάδα. Την δεκαετία του 1990 όμως υπήρχε ένα τεράστιο κενό, στο συνδεσμιακό τομέα. Οι περισσότερες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες γινόταν από ιδιώτες και επιχειρηματίες της πόλης μας, ενώ καταστατικά συνδέσμων παρέμεναν ανενεργά στην πόλη μας και την Αθήνα.
Έτσι λοιπόν ωρίμασε η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου δυναμικού συνδέσμου ανεξάρτητου, με καινούργια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, που να μπορεί να ακολουθεί παντού την ομάδα. Κύριος πυρήνας έγιναν οι φίλαθλοι που συναντούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στους εκτός έδρας αγώνες και μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν έχουν ζήσει στα Γιάννινα, αλλά αγαπούν παθολογικά την ομάδα μας.
Ο Σ. Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ BLUE VAYEROS ιδρύθηκε επίσημα στις 5/12/2000 με την υπ. αριθμόν 431/00 απόφαση του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Είναι από τους λίγους συνδέσμους στην Ελλάδα που λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.
Με την ίδρυση μας θελήσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τον κόσμο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, προσπαθώντας να αναδείξουμε την τεραστία δυναμική του. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι η δημιουργία πυρήνων σε όλη την Ελλάδα ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα μας:
"Έγινε μπλε, έγινε μπλε, ολόκληρη η Ελλάδα...".
Από την ίδρυση μας κάναμε αισθητή την παρουσία μας σε όλους τους αγώνες, όπου και αν έπαιζε η αγαπημένη μας ομάδα. Ο Σύνδεσμος μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα μας και ειδικότερα κατά την περίοδο που το φάσμα της διάλυσης ήταν ιδιαίτερα ορατό. Από το καλοκαίρι του 2003 και για δύο ολόκληρα χρόνια πρωτοστατήσαμε και με διάφορες ενέργειες κατορθώσαμε να σταματήσουμε τα επίβουλα σχέδια ορισμένων κακόβουλων που στόχευαν στην διάλυση του θρυλικού ΠΑΣ Γιάννινα. Νιώθουμε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τις χιλιάδες των Γιαννιωτών, επωνύμων και απλών πολιτών που με τον οβολό τους στήριξαν την ομάδα.
Διαβεβαιώνουμε φίλους και εχθρούς ότι θα παραμείνουμε φανατικά προσηλωμένοι στα ιδεώδη του ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχώς θα κάνουμε πράξη το σύνθημα μας:
ΔΕ Σʼ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ…
Τι κι αν δεν γνώρισα χαρές μεγάλες
Τι κι αν δεν πήγα σ' έναν τελικό
Ένα μονάχα ξέρω να φωνάζω
Ω Π.Α.Σ. ΟΛΕ ΣΕ ΑΓΑΠΩ!!!

Άβαταρ μέλους
ultrasblue
Δημοσιεύσεις: 1066
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2010, 12:20
Has thanked: 16 times
Επικοινωνία:

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από ultrasblue » Πέμ 24 Μαρ 2011, 16:44

ΕικόναΗ ιστορία του ΣΦΗΣΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΗ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ) θα μπορούσε να είναι αντίστοιχη (όπως φανταζόμαστε) με πολλών άλλων συνδέσμων. Ξεκινάει πριν το 1996, όταν μια μεγάλη συντροφιά (κατά βάση από 40Εκκλησιώτες) πήγαινε στα γήπεδα που έπαιζε η ομάδα μας, παρέα, για να την εμψυχώσει και να την στηρίξει. Κάποια στιγμή η ιδέα ωρίμασε λιγάκι περισσότερο , και με κοινή προσφορά φτιάχτηκε ένα πανό. Αυτό ήταν! Τα θεμέλια είχαν μπει, και το μόνο που έμενε ήταν να ιδρυθεί και επίσημα ο Σύνδεσμος, καθώς η παρέα αυτή αποφάσισε ότι η μακρόχρονη αποχή (μεσοβδόμαδα!) από τα τεκταινόμενα της ομάδας μας, βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η συντροφιά, με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό βρήκε έναν χώρο για να στεγάσει τον Σύνδεσμό της (Βιζυηνού 4 στις 40 Εκκλησιές). Ο χώρος βάφτηκε, διακοσμήθηκε και έτσι φτάνουμε την 1/7/1996, ημέρα που ο Σύνδεσμος λειτούργησε για πρώτη φορά. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν την 16/9/1996, με την παρουσία πολλών φίλων και επώνυμων να είναι κοντά μας και να εύχονται ότι καλύτερο στην προσπάθεια μας. Φυσικά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, μοναδικός του σκοπός είναι να στηρίξει σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος κάθε προσπάθεια ομάδας του Ηρακλή, σε όποιο άθλημα και αν είναι αυτή. Έτσι μέχρι στιγμής ο Σύνδεσμος έχει βρεθεί σε όλα τα γήπεδα σχεδόν της Ελλάδος, αλλά και σε πολλά του εξωτερικού. Όσον αφορά στα διοικητικά, γίνονται εκλογές κάθε χρόνο, μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας μας, και εκλέγεται ένα 7μελές συμβούλιο που αναλαμβάνει να ηγηθεί της προσπάθειας μας. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις, αυτοί επωμίζονται και τα βάρη του Συνδέσμου, και μόνο από μετριοφροσύνη δεν θέλουν να δημοσιευτούν τα ονόματα τους εδώ.
Εικόνα
Ο Σύνδεσμος μας από την άλλη δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια να στηρίξει την Ηρακλή μας. Βοηθάει αλλά και δέχεται βοήθεια από τους υπόλοιπους Συνδέσμους της ομάδας μας, με τους οποίους έχει πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.

Αν ποτέ νοιώσετε την ανάγκη να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να σηκώσετε το τηλέφωνο και να επιλέξετε τα νούμερα : 2310 246-153. Στον ίδιο αριθμό στέλνετε και fax. Από την άλλη αν σας έρθει η επιθυμία να μας στείλετε ένα face-mail (δηλαδή να έρθετε αυτοπροσώπως) η διεύθυνση μας είναι η Ελευθερών 3 στις 40 Εκκλησιές, μιας και με τα ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας του ο ΣΦΗΣΕ μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο. Το έμβλημα του Συνδέσμου πλέον αποτελείται από τα ρόπαλα του ΗΡΑΚΛΗ και το 40 το οποίο παραπέμπει στην περιοχή μας τις 40 εκκλησιές, και αυτό που μας εκφράζει απόλυτα όταν ακούμε την λέξη ΗΡΑΚΛΗΣ είναι :

ΗΡΑΚΛΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

το οποίο είναι και το λογότυπο του Συνδέσμου.
Εικόνα
Και κάτι τελευταίο...Το πανό που τα ξεκίνησε όλα αυτά υπάρχει ακόμα, και συνεχίζει να προσφέρει πιστά τις υπηρεσίες του όποτε του ζητηθεί....

Άβαταρ μέλους
angel3
Δημοσιεύσεις: 4340
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 18:41
Has thanked: 118 times
Been thanked: 39 times

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από angel3 » Πέμ 24 Μαρ 2011, 16:45

Το 1994 δημιουργήθηκε ο σύνδεσμος φιλάθλων Γαλάζιοι Άγγελοι, "BlueAngels". Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου στεγάστηκαν στη Μαιάνδρου με Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Ιωνία.

Εικόνα

Οι Γαλάζιοι Άγγελοι "BlueAngels", το 1996, δύο χρόνια μετά την ίδρυση τους έκλεισαν. Μετά από αυτά τα 10 χρόνια ο σύνδεσμος επανασυστάθηκε και είναι ακόμα ποιο δυνατός. Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου μετά από αυτά τα 10 χρόνια στεγάστηκαν στη Νέα Ιωνία (Κρήτης με Μαιάνδρου).

Εικόνα Εικόνα

Το BlueAngels τη χρονιά εκείνη αριθμούσε μέσα σε 2 μήνες λειτουργίας, 50 μέλη. Εκδηλώσεις και πολλές άλλες ενέργεις και πρωτοβουλίες των μελών του συνδέσμου, ήταν στο επίκεντρο αυτής της πρώτης χρονιάς επαναλειτουργείας του συνδέσμου. Χορός, κοπή πίτας-εγκαίνια συνδέσμου, τίμηση παλιών ποδοσφαιριστών, γιορτή του Πάσχα στο σύνδεμο και πολλές άλλες πρωτοβουλίες εντός των γηπέδων όπου έπαιζε η αγαπημένη μας ομάδα. Η θέση μας στην κερκίδα ήταν, που αλλού φυσικά, στο πέταλο εκεί που ανήκουν οι οργανωμένοι. Φυσικά όπου έπαιζε η ομάδα μας είμασταν εκεί, παρών. Αλλά και σε άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου, όπως μπάσκετ και βόλλευ.
Η ιστορία συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια με το σύνδεσμο να στεγάζεται πλέον σε νέα διέυθυνση πάλι στη Νέα Ιωνία, Δημοκρατίας με Κρήτης. Οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες του συνδέσμου δεν σταμάτησαν για ακόμα μια χρονιά και η στήριξη στην ομάδα όπως πάντα δυνατή. Ακόμα μια χρονιά που τα μέλη του συνδέσμου γιόρτασαν το Πάσχα στο σύνδεσμο και έκοψαν επίσης την πρωτοχρονιάτικη πίτας τους.

Εικόνα Εικόνα

Τον τελευταίο χρόνο ο σύνδεσμος συνέχισε την πορεία του στα δρόμενα της Νίκης Βόλου κάνοντας την παρουσία του αισθητή όπου έπαιζε η αγαπημένη μας ομάδα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλευ.
Το 2009 δημιουργήθηκε και το πρώτο παράρτημα του συνδέσμου εκτός Μαγνησίας, στην Σάμο. Αδέλφια εκεί στη Σάμο κρατάτε γερά ! ! !

Άβαταρ μέλους
Pappous
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Σάβ 11 Δεκ 2010, 15:53
Has thanked: 4 times
Επικοινωνία:

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από Pappous » Σάβ 26 Μαρ 2011, 19:07

Εικόνα
ΙΣΤΟΡΙΑ


Ήταν ξεκάθαρο.

Με την επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια, θα βρίσκαμε τους παλιούς μας «εχθρούς», στα απέναντι πέταλα.
Είχαν καιρό να μας συναντήσουν, αλλά η φήμη μας δεν επέτρεπε να ξεχαστούμε και οι διηγήσεις των παλιών τους, έδιναν στους νεώτερους, μια εικόνα της χαμένης μας αίγλης. Γαλουχημένοι οπαδικά στα τσιμέντα της θρυλικής ΘΥΡΑΣ 1, αναζητούσαμε συνεχώς τον τρόπο, που θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την αγαπημένη μας ΑΕΛ, από το νέο μας στέκι στη γωνιά της Θύρας 10. Με την εικόνα των Ιερολοχιτών ξεθωριασμένη αλλά όχι ξεχασμένη στο μυαλό μας, ξέραμε πια το δρόμο και τον τρόπο και συνάμα τι θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να αποφύγουμε.

Τον Ιούνιο του 2005, ήρθε η πολυπόθητη αναγνώριση από το Πρωτοδικείο. Στο στενάκι της Πραξαγόρα, απέναντι από το Στάδιο Αλκαζάρ, βρήκαμε και το χώρο που θα αποτελούσε τα γραφεία του Συνδέσμου.

Με το συνηθισμένο πια σε τέτοιες περιπτώσεις ενθουσιασμό, ριχτήκαμε στη μάχη της εξέδρας. Ακολούθησαν χρόνια γεμάτα φωνή και τραγούδι, ταξίδια σε τόπους που είχαμε χρόνια να δούμε, θερμοί εναγκαλισμοί με «παλιούς γνωστούς», με τους οποίους επιτέλους ξανασμίξαμε, σε ένα ατελείωτο πέρα δώθε ενός οπαδικού χασαποσέρβικου, το πέρασμα από την ευκολία του τυπώματος στη μαγκιά του χειροποίητου, αγώνες, συγκρούσεις και τριβές με φίλους και γνωστούς, για την επίτευξη του μεγάλου ονείρου, του «δικού μας σπιτιού», εύκολες λύπες και δύσκολες χαρές κι ένας τίτλος, που έδωσε σ' αυτήν την αξιοθαύμαστη και «καθαρή» γενιά των πέτρινων χρόνων, το δικό της σημείο αναφοράς.

Χρόνια πλούσια, χρόνια γεμάτα ΑΕΛ.

Τα γραφεία μας στο στενάκι της Πραξαγόρα, ανοίγουν καθημερινά. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, αθλητικές και κοινωνικές. Φίλοι ήρθαν, φίλοι έφυγαν, οι περισσότεροι έγιναν μέλη, κάποιοι παρέμειναν φίλοι , κάποιοι απλώς γνωστοί. Κοινό μας γνώρισμα παρέμεινε η αγάπη μας για την ΑΕΛ, η ανοχή και η διάθεση για συνύπαρξη όλων των απόψεων, για το πώς η αγάπη μας αυτή θα γίνει λατρεία.


ΑΕΛ γερά...
Πρωτάθλημα ξανά... όπως το 88...
ΑΕΛ σ'αγαπώ και για σένα ζω...

Όσοι το τραγουδάτε όπως εμείς, γιατί έτσι το νιώθετε, είστε καλοδεχούμενοι.


ΜΕΡΟΣ Β'
Πέρασαν 5 γεμάτα χρόνια, από τη στιγμή που ο Σύνδεσμος πρωτάνοιξε στο στενάκι της Πραξαγόρα, στον Πέρα Μαχαλά ή στη συνοικία Ιπποκράτη αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί.

Ήταν η πρώτη χρονιά της επανόδου μας, ήταν η πρώτη χρονιά του ακούσματος της ανακοίνωσης του μεγαλομετόχου, για την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου, ικανού να στεγάσει το όνειρά μας και το "όραμά" του.

Έχοντας ξεκάθαρη εικόνα των ηθών του μοντέρνου ποδοσφαίρου, ξέραμε ότι στο όνομα του νέου γηπέδου χωρούσαν τα πάντα, αλλά δε χωρούσε το θρυλικό πλέον ΑΛΚΑΖΑΡ, που υποχρεωτικά και παρά τη θέλησή μας, θα το αφήναμε πίσω.



Το όνομα του Συνδέσμου, ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να το "πάρουμε" μαζί, πέρα από την καρδιά και το μυαλό μας και σε κάτι που θα θύμιζε σε όσους το έβλεπαν στις νέες κερκίδες, ότι το ΑΛΚΑΖΑΡ θα είναι πάντα παρόν.

Μαζί με τον κύκλο ενός από τους ελάχιστους Ναούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκλεισε και ένας σημαντικός και γεμάτος κύκλος του Συνδέσμου.

Πολλά άλλαξαν από εκείνη την πρώτη στιγμή και μαζί τους άλλαξε και ο Σύνδεσμος.
Σε λίγους μήνες, οι πόρτες του νέου μας γηπέδου θα ανοίξουν, οδηγώντας μας στη νέα εποχή της λατρεμένης μας ΑΕΛ.

Λίγο πριν, θα ανοίξει και ο νέος μας κύκλος, από ένα άλλο στενάκι πιά, αυτό της Ψαρρών, απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο. Στο νούμερο 2 και πάλι, θα είμαστε ανοικτοί καθημερινά για καλωσόρισμα, εγγραφές, ανανεώσεις, μπόλικη κουβέντα, υποδείξεις και προτάσεις, γιαυτή τη νέα εποχή που έρχεται γοργά και πρέπει να μας βρεί όσο τον δυνατόν καλύτερα, οργανωμένους.

http://sfalkazar.gr/
Είσαι ΑΕΛ κι είναι μαγκιά σου σήκωσε ψήλα τη γροθιά σου.
Αlkazar Club.Gate-1

Άβαταρ μέλους
ultrasblue
Δημοσιεύσεις: 1066
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2010, 12:20
Has thanked: 16 times
Επικοινωνία:

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από ultrasblue » Τρί 29 Μαρ 2011, 17:21

Αγωνιστική περίοδος 2007-08 και μόλις έχει αρχίσει η εκ νέου ανάκαμψη του οπαδικού κινήματος του Ηρακλή μας μετά την συρρίκνωση που υπέστη από ανάξιες διοικήσεις. Στα γήπεδα του Λεκανοπεδίου αρχίσουν και συναντιώνται μεμονωμένοι οπαδοί της ομάδας που ζουν εδώ και αρχίζει να αναθερμαίνεται η ιδέα της δημιουργίας ενός club που θα συσπειρώσει και θα επαναδραστηριοποιήσει όσους Ηρακληδείς βρίσκονται στη νότια Ελλάδα.

Ο προηγούμενος σύνδεσμος-λέσχη στην Αθήνα έχει κλείσει το 2004, όταν και πήρε την κάτω βόλτα η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είχε παράξει πολύ μεγάλο έργο στη συσπείρωση του κόσμου. Σε κάθε γήπεδο βρισκόντουσαν πάνω από 200 Ηρακληδείς, κάτοικοι Αττικής και νοτίου Ελλάδος. Λόγω ενδοοικογενειακών δυσκολιών αναγκάστηκε να κλείσει.

Από τότε πολλά άλλαξαν. Κάποιοι έχουν παραμείνει στη πρωτεύουσα, κάποιοι έχουν επιστρέψει στη θέα του Λευκού Πύργου και άλλοι πολλοί νέοι έχουν κατηφορίσει. Κάποιοι έχουν αγαπήσει την ομάδα προερχόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας, απλά βλέποντας τη Θύρα 10 όλα αυτά τα χρόνια να τρελαίνει την Ελλάδα. Όλοι μας πάντως απαλλαγμένοι από τα “φαντάσματα” του παρελθόντος αποφασισμένοι για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου club από συμφέροντα, οικονομικές βοήθειες και λαμόγια απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Εδώ δε χωράνε οι προσωπικές φιλοδοξίες. Το μόνο που χωράει είναι η ανεξάντλητη αγάπη μας για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ! Σε κάθε γήπεδο κοντά του να τραγουδάμε για την “αρρώστια βαριά”!

to be continued…

http://www.iraklisathensclub.gr/?page_id=2

Άβαταρ μέλους
ultrasblue
Δημοσιεύσεις: 1066
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2010, 12:20
Has thanked: 16 times
Επικοινωνία:

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από ultrasblue » Τρί 29 Μαρ 2011, 17:22

ΕικόναΤο ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗ ή αλλιώς “ΑΠΑΤΣΗ”, όπως είναι άλλωστε γνωστό στον ευρύ “κυανόλευκο” κόσμο, συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής. Για την ακρίβεια, “άνοιξε” το 1999 και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη δράση του. Έχει ως σήμα του, τι άλλο; Έναν Ινδιάνο.

Αυτή τη στιγμή ο σύνδεσμος στις Συκιές, αριθμεί περισσότερα από 250 ενεργά μέλη. Πώς έγινε όμως ο σύνδεσμος; Πώς πάρθηκε η απόφαση; Μετά από μία εκδρομή στην Καβάλα εκείνη την εποχή, αποφασίστηκε, να προχωρήσουν στη δημιουργία συνδέσμου, μιας και εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε στις Συκιές οργανωμένο κομμάτι του κόσμου. Γρήγορα, ο σύνδεσμος αναπτύχθηκε ραγδαία. Ειδικά, την περίοδο που ήρθε ο Μυτιληναίος στον Ηρακλή, το “Απάτση” μετρούσε εννιά παραρτήματα. Σε Αθήνα, Ντεπό, Κορδελιό, Μηχανιώνα, Καστοριά και ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Με την πάροδο του χρόνου όμως, τα περισσότερα παραρτήματα έκλεισαν ή κάποια από αυτά μετονομάστηκαν, όπως αυτό στην περιοχή του Ντεπό για παράδειγμα, που μετατράπηκε σε “Azzurro club” από άλλους “κυανόλευκους” οπαδούς.

Πλέον, το “ΑΠΑΤΣΗ” πορεύεται μόνο του, στην περιοχή των Συκεών. Τα μέλη του συμμετέχουν ανελλιπώς μάλιστα σε όλες τις εκδρομές, αλλά και σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Συλλόγου, με πολύ πρόσφατη, τη μεγάλη εκδρομή του λαού που έγινε στην Πράγα για το Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ. “Ο Ηρακλής είναι ιδέα”, λένε χαρακτηριστικά τα μέλη του.

http://iraklisapache.weebly.com/iotasig ... icron.html

xHARDCOREx
Δημοσιεύσεις: 179
Εγγραφή: Δευ 22 Νοέμ 2010, 20:13
Has thanked: 7 times

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από xHARDCOREx » Τρί 29 Μαρ 2011, 17:23

SUPER-3 ΞΑΝΘΗΣ

Η δίψα και η τρέλα των Αρειανών της Ξάνθης, που από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 ναύλωναν πούλμαν για να παρακολουθήσουν τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΡΗ στο μπάσκετ, για έναν οργανωμένο σύνδεσμο έγινε πραγματικότητα το 1996. Η σημαία με το θρυλικό Bulldog κυματίζει στην Ξάνθη!!
Eμείς οι Αρειανοί της Ξάνθης αποφασίσαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε το δικό μας Σύνδεσμο, που θα αποτελεί μέρος της οικογένειας του SUPER 3 και θα στεγάζει τα όνειρά μας και την τρέλα μας για τον ΑΡΗ. Με την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ SUPER 3, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και μας βοήθησε στην οργάνωση του παραρτήματός μας, ο SUPER 3 Ξάνθης ήταν πλέον γεγονός, με τα πρώτα γραφεία να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας. Λίγα χρόνια αργότερα ο Σύνδεσμος μεταφέρθηκε στο κεντρικότερο σημείο της Ξάνθης, στην οδό Βασ. Γεωργίου 26-32, όπου στεγάζεται ακόμη και σήμερα.
Το γνωστό πλέον πουλμανάκι ξεκινάει από την Ξάνθη εδώ και χρόνια, για να δώσει το παρόν όπου παίζει ο θεός, εντός ή εκτός έδρας σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα.
Ελπίζουμε, όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζουμε να οργανωνόμαστε όλο και περισσότερο, η συμπαράστασή μας στο θεό ΑΡΗ να είναι πολύ μαζικότερη σε όλα τα τμήματα. Χαιρετίζουμε κλείνοντας όλα τα παραρτήματα του SUPER 3
ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΞΑΝΘΗ - SUPER 3
HOME-AWAY est.1996

Άβαταρ μέλους
SNAKES 1986
Δημοσιεύσεις: 485
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 23:25
Has thanked: 2 times

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από SNAKES 1986 » Τρί 29 Μαρ 2011, 17:24

Συνδεσμιακο κινημα ΟΦΗ - Ετος ιδρυσεως 1957

Ισως ο πρωτος επισημος συνδεσμος στην Ελλαδα ηταν ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΦΗ στο Ηρακλειο οπου ηταν
στεγασμενος απο το 1957 ...
Εικόνα

Οι φιλαθλοι του ΟΦΗ μαζευονταν στα Χεντεκια(παλιο γηπεδο στα τειχη της πολης) και επειτα
στην Θυρα 1 του Γεντι Κουλε.Δεν ειναι διευκρινισμενη ακριβως η περιοδος λειτουργιας του συνδεσμου,
ενω τα γραφεια του ηταν στις Τρεις καμαρες,κεντρικα του Ηρακλειου μεχρι τις αρχες της δεκαετιας του 80'.
Εικόνα
Εικόνα

SNAKES - ΘΥΡΑ 4 ετος ιδρυσεως 1986

Η μετεξελιξη του παλιου συνδεσμου φιλων ΟΦΗ ηταν η ιδρυση ενος νεου συνδεσμου απο τον πυρηνα που μαζευοταν στην ΘΥΡΑ 4
του γηπεδου και στεγαστηκε επισημα το 1986.Έφτασε να αριθμει μέχρι και 2.000 μέλη. Όταν ο συνδεσμος συγκρούστηκε με τη διοίκηση και διοργάνωσε συλλαλητήρια εναντίον της και εναντίον των Βαρδινογιάννηδων , αυτοί σε απάντηση άφησαν το σύνδεσμο άστεγο και τον έκλεισαν .Αργοτερα ο συνδεσμος μετονομαστηκε σε SNAKES 4 ενω υπηρξε και περιοδος οπου μελη του συνδεσμου
ειχαν διασπαστει σε δυο συνδεσμους, με SNAKES και ΘΥΡΑ 4 να λειτουργουν ξεχωριστα(λογω εσωτερικων διαφωνιων).
Προσφατα οι συνδεσμοι ειχαν αναστηλει την λειτουργια τους ως αντιδραση στις τσατσο-διοικησεις και επικεντρωθηκαν
στην ''απελευθερωση'' της ομαδας με αποχη και συλλαλητηρια κατα του διοικητικου κατεστημενου.Η επαναλειτουργια
των SNAKES εγινε προπερσι οπου και επετευχθη ο διωγμος των τσατσο-διοικησεων.Στεγαζεται κατω απο την Θυρα 4 του Γεντι Κουλε...
Εικόνα

gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από gregoryg4 » Παρ 01 Απρ 2011, 18:19

Ο σύνδεσμος Συκεων έχει ετος ιδρυσης το 1980.Το 2003 μετονομάστηκε σε club ΠΑΟΚ Συκεών.

http://paokclubsykies.gr/history.html

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΣΥΚΕΩΝ ιδρύθηκε το 1980. Από τότε μέχρι σήμερα τα μέλη του συνδέσμου δεν άφησαν ποτέ μόνη την ομάδα, σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζονταν αυτή. Πάντοτε υπήρχε μαζική στήριξη και παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, σε όλα τα αθλήματα.

Με την πάροδο των χρόνων και ενώ πανηγυρίσαμε το κύπελλο επί του αρούλη το 2003, δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα στον σύνδεσμο από ορισμένους ανθρώπους που άρχιζαν να τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από την μεγάλη μας αγάπη τον ΠΑΟΚ.
Έτσι, ο ισχυρός πυρήνας του συνδέσμου καθώς και πάνω από το 90% των μελών του συνδέσμου αποφάσισαν να αλλάξουν γραφεία και να επανιδρύσουν τον σύνδεσμο κάτω από ένα καινούργιο καταστατικό.

Από τον Αύγουστο του 2003 μέχρι και σήμερα (καθώς και για πολλά ακόμη χρόνια για τους εχθρούς και φίλους μας να έχουν υπόψη)ο σύνδεσμος μετονομάστηκε σε CLUB PAOK SIKIES, διατηρώντας την ιστορικότητα του, αλλά και με πολλά βήματα μπροστά στο οπαδικό κίνημα. Στόχος του συνδέσμου μας δεν είναι άλλος από το καλό της αγαπημένης μας ομάδας και την προφύλαξη των συμφερόντων της.

Σε όλο αυτό το διάστημα παραμερίστηκαν άνθρωποι που είχαν στόχο το οικονομικό όφελος από τους ίδιους τους οπαδούς μας και είχαν καταντήσει το σύνδεσμο σε μαγαζί με ηλεκτρονικά για προσωπικά οφέλη.

Αυτά όλα τελείωσαν το 2003 και μπήκαν μπροστά άνθρωποι αγνοί ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ που νοιάζονται μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ. Για μας οποίοι συνεχίσαμε αυτό το σύνδεσμο στόχος μας είναι η ανιδιοτέλεια προς αυτό το σκοπό και μόνο.

Ο σύνδεσμος μας για δύο χρόνια ήταν στην ομοσπονδία των Δυτικών Συνοικιών, αλλά πλέον πορεύεται μόνος του, δυνατός και ανεξάρτητος.

Παρόλο που κυνηγηθήκαμε πολύ από ανθρώπους που έχασαν τα συμφέροντα τους, φεύγοντας το 2003 συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί και τελείως νόμιμοι (πέραν της γνωστής εκκρεμότητας του καινούργιου αθλητικού νόμου.)

To CLUB PAOK SIKIES κατόρθωσε σήμερα και έχει πάνω από 250 μέλη.
Δείχνοντας έμπρακτα τη βοήθεια και τη στήριξη του προς την ομάδα και την διοίκηση δίνοντας πάνω από 150 διαρκείας.

Τα γραφεία του συνδέσμου βρίσκονται στην Πλατεία Βάρνας και είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 19:00 ως τις 24:00.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ μέχρι να δούμε τον ΠΑΟΚ Πρωταθλητή Ευρώπης.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 1991
Το 1991 ένα πούλμαν ξεκινά για ΓΕΝΕΥΗ. Οι "VORRIORS" που απαρτίζονται απο ΝΕΑΠΟΛΙΤΕΣ και θαμώνες της θρυλικής μπυραρίας "ΠΑΡΑΓΚΑ" στην περιοχή ΦΑΛΗΡΟΥ. Αυτή η εκδρομή ήταν η αρχή για την δημιουργία ενός συνδέσμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων η Θεσσαλονίκη ζει μεγάλες στιγμές, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος και η εποχή κατάλληλη όσο ποτέ για να λάβει το όνειρο σάρκα και οστά.

Η ονομασία του συνδέσμου "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" λόγω της επικαιρότητας και έμβλημα σαν φυσικό επακόλουθο της ονομασίας ο "Μέγας Αλέξανδρος" έφιππος στον Βουκεφάλα τον οποίο δηλώνει και την μαχητικότητα του συνδέσμου.

Από την "ΠΑΡΑΓΚΑ" πραγματοποιείται η πρώτη εκδρομή με 20 όρθιους στις ΣΕΡΡΕΣ. Στη συνέχεια η πρώτη εκδρομή στο μπάσκετ που συνδυάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Σ.Ε.Φ.

Από την "ΠΑΡΑΓΚΑ" ξεκινά και η πρώτη ευρωπαϊκή εκδρομή στον τελικό της ΝΑΝΤ το 1992. Την χρονιά αυτή ο σύνδεσμος αποκτά επίσημη στέγη επί της Αρμενοπούλου στην περιοχή της Καμάρας. Εκεί αποκτά λόγου της περιοχής μέλη από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Λόγω των γεγονότων της 1/10/1992 με την ΠΑΡΙΣ. Ζ. και με την έναρξη του αγώνα εναντίον του Βουλινού η δραστηριοποίηση του συνδέσμου επικεντρώθηκε περισσότερο στην ομάδα μπάσκετ.

Η μαζική αγορά διαρκείας στην Θ10 και η οργανωμένη κερκίδα καθιερώνουν τους "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" στους κορυφαίους συνδέσμους του Π.Α.Ο.Κ.

Από την Αρμενοπούλου οργανώνεται και η πανστρατιά για το FINAL - 4 της Αθήνας τον Απρίλιο του 1993.

Το "CLUB ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" όλο αυτό το διάστημα λαμβάνει ενεργή δράση σε οτιδήποτε αφορά τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ. Τον Δεκέμβριο του 1993 μεταστεγάζεται σε ένα διώροφο κτίριο επί της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 (ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ κ ΔΕΛΦΩΝ) και επανέρχεται στην γειτονιά των ιδρυτικών μελών.

Την περίοδο αυτή ο σύνδεσμος γιγαντώνεται. Αποκτά χιλιάδες μελή και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου KORAC στην ΤΕΡΓΕΣΤΗ στης 20/3/1994 ο σύνδεσμος κατεβάζει στον αγώνα με τον Ο.Σ.Φ.Π. στο Σ.Ε.Φ. 17 πούλμαν.

Οι "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" γίνονται ενεργά μέλη στην Ομοσπονδία Φίλων ΠΑΟΚ "Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ" η οποία εφημερίδα υπήρξε το ευαγγέλιο μας για πολλά χρόνια και βοήθησε στην εξάπλωση του ασπρόμαυρου οπαδικού κινήματος. Είναι και οι πρώτοι που βγαίνουν στα ερτζιανά της πόλης με την εκπομπή "ΑΚΡΩΣ ΤΡΕΛΟ κ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ" που στην συνέχεια έγινε καθολικό όργανο των συνδέσμων του Π.Α.Ο.Κ.

Ο σύνδεσμος παραμένει επί της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 έως και το 2002. Από εκεί εξορμούν και τα 23 πούλμαν το 2001 για τον νικηφόρο τελικό της Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ εναντίον του Ο.Σ.Φ.Π.

Το 2002 μεταστεγάζεται στην περιοχή του ΕΥΚΛΕΙΔΗ επι της ΚΑΤΣΙΜΙΔΗ. Το 2005 ο σύνδεσμος στεγάζεται για σύντομο χρονικό διάστημα στην ΤΣΙΜΙΣΚΗ ώσπου επανέρχεται το καλοκαίρι του 2005 στην φυσική έδρα επί της ΔΕΛΦΩΝ 73 όπου στεγάζεται έως και σήμερα.

ΕΥΟΣΜΟΣ ''LEMMY''
Ο Σ.Φ. LEMMY ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ αποτελεί μια ιδιαιτερότητα , όσο αναφορά το όνομα του , σε σχέση με τους συνδέσμους που ανήκουν στην ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια.
Πιο συγκεκριμένα , ο Γιώργος Γαιτανίδης ή αλλιώς γνωστός σαν LEMMY καταγόμενος από την περιοχή της Ηλιούπολης και συνδεσμίτης του Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ , υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών που έτυχε να τον γνωρίσουν .
Την χρονιά που απεβίωσε ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα , δηλαδή το 1997 , ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ LEMMY ιδρύθηκε και πήρε την ονομασία του από το παρατσούκλι του ως ένδειξη τιμής στο πρόσωπό του.



Τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου βρίσκονταν στην οδό Περικλέους στον Εύοσμο .
Ο σύνδεσμος μετά στεγάστηκε στην οδό Μακεδονίας 39 ( δεν είναι καθόλου τυχαία η διεύθυνση !! )Και πλέον από 14 ιουλίου 2009 στεγάζεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου 174 σεένσε μεγαλύτερο .ώρο.

Τα πιο ενεργητικά μέλη του συνδέσμου στην πλειοψηφία τους συγκεντρώνονται στην
θύρα 4 . Ωστόσο οι παλιότεροι αλλά εξίσου μάχιμοι συνδεσμίτες του Σ.Φ. μας προτιμούν την θύρα 5.
Σκοπός του συνδέσμου από την ίδρυση του ως σήμερα εκτός της δεδομένης στήριξης προς την ομάδα είναι και η παροχή κάθε δυνάμενης βοήθειας προς τον αδερφό ΠΑΟΚτση (πχ. Παροχή οικονομικής και κάθε άλλης βοήθειας εφόσον είναι γενικά παραδεκτό πως ο Π.Α.Ο.Κ. ενώνει τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου ).Επίσης ο συνδέσμος παρέχει σε μικρά παιδιά κάθε μήνα μπλουζάκια,σκουφάκια και άλλα είδη συνδέσμου Παοκτσήδικα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με αυτήν την κίνηση διότι βλέπουμε οτι έρχονται πολλά Παοκτσάκια που για εμάς είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ!!

Ο σύνδεσμος βγάζει τα κύρια έσοδά του από συνδρομές , χορούς , είδη συνδέσμου και κυλικείο . Τα έσοδα από αυτές τις πηγές πολλές φορές δεν επαρκούν, ωστόσο με λίγη καλή θέληση και μιας και είναι δεδομένη η αγάπη των μελών για το σύνδεσμο, τα προβλήματα υπερνικώνται .

Το πιο αγαπημένο σύνθημα των μελών του συνδέσμου:

ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟ ΠΟΣΟ Σ’ΑΓΑΠΩ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ
ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ

Το ανώτερο σύνολο μελών του συνδέσμου ήταν (σύμφωνα με το καταστατικό) στις 15 Ιουνίου 1998, που έφτασε τα 680 άτομα! Έχει αλλάξει από την ίδρυση του μέχρι τώρα 3 φορές κτίριο, και αυτή τη στιγμή «στεγάζεται» σε ένα όμορφο και πραγματικά ΠΑΟΚτσηδικο χώρο.

ΑΜΠΑΛΑΕΑ
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ ΑΜΠΑΛΑΕΑ έχει ιδρυθεί τον Οκτώβρη του 1993 στην περιοχή της Δόξας. Από τότε αποτελεί μια δυνατή παρουσία του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ στην κέντρο-ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της ίδρυσης του ήταν η παρουσία του ΠΑΟΚ σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία τόσο εντός πόλης όσο και έξω από αυτήν. Την εποχή εκείνη το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ είχε πλέον γιγαντωθεί και βρισκόταν εν μέσου του αγώνα για την απομάκρυνση του Θωμά Βουλινού, ο οποίος ως αποκορύφωση είχε την διετή αποχή (όλων των Συνδέσμων Φιλάθλων αρχικά και όλου του λαού του ΠΑΟΚ στην συνέχεια) από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με σκοπό την οικονομική εξασθένηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ οδηγώντας τον Θωμά Βουλινό έτσι στην πώληση της ΠΑΕ. Κίνηση που όμοια της δεν είχε γίνει άλλοτε από άλλους οπαδούς σε καμία χώρα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη πιο τρελές αντιδράσεις καθώς ως οπαδός είναι μαζοχισμός να στερείς από τον εαυτό σου την καψούρα, την καύλα σου για να απελευθερώσεις την ομάδα σου από μια διοικητική ομηρεία.

Βασικός ιδρυτής του ΑΜΠΑΛΑΕΑ ήταν ο θρυλικός Βασίλης Τρίγωνος. Μαζί του ξεκίνησαν ο Ντίνος ο Γερμανός, ο Βαγγέλης ο Τροχαίος, ο Σάββας, ο Πίθηκος, ο Τζόρνταν, ο Κόκα Κόλας, ο Λοστρέ και πολλοί άλλοι προερχόμενοι σχεδόν όλοι από την μεγάλη σχολή της Θύρας 4. Μέσα σε λίγο μόνο καιρό τα μέλη φτάσανε σχεδόν τα χίλια και η ιαχή ΑΜΠΑΛΑΕΑ έλαβε πλέον και άλλη υπόσταση.

Από τις πρώτες μέρες της ίδρυσης του, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ ΑΜΠΑΛΑΕΑ δρώντας εξαρχής ως γνήσιο οπαδικό όργανο, έχει δώσει το παρόν σε όλα σχεδόν τα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης ακολουθώντας τον ΠΑΟΚ, διατρανώνοντας το όνομα του και σπρώχνοντας τον από τις κερκίδες προς την νίκη. ΠΑΟΚτσήδες κάθε ηλικίας έχουν ταξιδέψει με τα πούλμαν του ΑΜΠΑΛΑΕΑ και εκατοντάδες είναι τα μέλη τα οποία κατά καιρούς έχουν εγγραφεί στα μητρώα του συνδέσμου. Όλοι έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό: την στήριξη των τεσσάρων ιερών γραμμάτων με αυταπάρνηση και αυτοθυσία!

Η έδρα του ΑΜΠΑΛΑΕΑ έκτοτε έχει αλλάξει 2 φορές. Αρχικά τα γραφεία του συνδέσμου βρισκότανε στην Ευζώνων σε ισόγειο κατάστημα. Μικρά γραφεία αλλά με πολλά τρελά μέλη… Το επόμενο στέκι του ΑΜΠΑΛΑΕΑ μεταφέρθηκε λίγα μέτρα πιο πάνω στην Λαχανά όπου και έμεινε μέχρι το 2002. Από τότε και μέχρι σήμερα τα γραφεία του συνδέσμου βρίσκονται στην Δοϊράνης 9.

ΠΟΛΙΧΝΗ
Το ξεκίνημα…

9Φεβρουαρίου του 1989 είναι η ημερομηνία που ιδρύθηκε ο σύνδεσμος μας.
Μια παρέα παοκτσίδων Πολιχνιωτών αναγνωρίστηκε από το πρωτοδικείο
Θεσσαλονίκης με την επωνυμία Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Πολίχνης.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν:

Θεοδωρίδης Ματθαίος του Αντώνη, Ιορδανίδης Ιορδάνης του Γεωργίου, Αμανατίδης Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου, Αγγέλου Νικόλαος του Γεωργίου, Νεόπουλος Βασίλης του Φωτίου, Τσιρακίδης Χρήστος του Χαράλαμπου, Κόλιας Δημήτριος του Κωνσταντίνου ενώ πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώτης αίτησης για την ίδρυση του συνδέσμου ο κύριος Σπυριδόπουλος Νικόλαος. Α/Μ 2877

Έτσι λοιπόν με την ημερομηνία σταθμό για τους ΠΑΟΚΤΣΉΔΕΣ της Πολίχνης ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Πολίχνης πήρε σάρκα και οστά.

Οσύνδεσμος στεγάστηκε στην οδό Ελπίδος σε χώρο που παραχώρησε ο
Τσιρακίδης Χρήστος. Στα πρώτα βήματα ο σύνδεσμος δραστηριοποιήθηκε και
βοήθησε τον ΠΑΟΚ σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Σε μια εποχή πολλή δύσκολη και παρεξηγημένη για τους συνδέσμους ο
σύνδεσμος μας ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από (1.5) ένα μίση χρόνο
λόγο οικονομικών δυσχερειών. (αποχή λόγο Βουληνού).

Η επαναλειτουργία

Το1996 όταν πλέον ο Βουληνός ήταν παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και τα όνειρα των
Παοκτσήδων για ένα καλύτερο αύριο ήταν ορατά μια παρέα φίλων αποφάσισε
να επαναλειτουργήσει το σύνδεσμο. Με πρωτεργάτες της κίνησης αυτής τους
ακόλουθους: Ταχματζίδης Μιχάλης, Ξανθόπουλος Χρήστος, Κετσερίδης Μανόλης, Γραμματικόπουλος Κώστας, Κουγιουμτζίδης Θεόδωρος, Ζαλούμης Ευθύμης

Προσωρινά ο σύνδεσμος στεγάστηκε σε καφέ μπαρ της Πολίχνης (πολύτιμη η συνδρομή του κυρίου Χατζόπουλου Δημήτρη) τον πρώτο καιρό της επαναλειτούργησης υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα με αποτέλεσμα μετά από λίγους μήνες να αποκτήσει ο Σύνδεσμος τα δικά του γραφεία το Φεβρουάριο του 1997. Τα
γραφεία στεγαζόταν στη οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 39. Τα εγκαίνια τίμησαν
με την παρουσία τους οι παίχτες της τότε ομάδας του ΠΑΟΚ Θεόδωρος
Ζαγοράκης, Σπύρος Μαραγκός, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος το αδικοχαμένο
αετόπουλο Κατσούρης Παναγιώτης, καθώς και οι παλαίμαχοι Κώστας Μαλιούφας, Κώστας Ιοσηφίδης, καθώς και αρκετοί Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ.

Τα νέα γραφεία…

Η κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος από τους ΠΑΟΚτσήδες της Πολίχνης
μας ώθησε τον Μάρτιο του 2000 να μεταφέρουμε τα γραφεία του συνδέσμου
σε ένα πανέμορφο χώρο στον πιο κεντρικό δρόμο της Πολίχνης, στην
Αγνώστου Στρατιώτη 85 στον πρώτο όροφο. Αυτή η μεταφορά μας αναπτέρωσε
το ηθικό και αφού μπήκαμε πλέον στη συνείδηση του κάθε Πολιχνιώτη
βάλαμε πλώρη για να εντάξουμε το Σύνδεσμο της Πολίχνης σε ευρωπαϊκά
πρότυπα.

Η παρουσία μας στα γήπεδα

Συνεχής παρουσία σε εντός και εκτός έδρας αγώνες του Δικέφαλου σε μπάσκετ και
ποδόσφαιρο. Στην πορεία των χρόνων διοργανώνονται πολλές εκδρομές για
τους εκτός έδρας αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πανό του συνδέσμου
έχει βρεθεί σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης όπως : (Χαιμπουρι Αρσεναλ-ΠΑΟΚ
Λονδίνο, Σκωτία Ραιτζερς- ΠΑΟΚ στη Σκωτία, Ατλέτικο Μαδρίτης-ΠΑΟΚ στην
Ισπανία, Ζυρίχη Γκρασχόπερς-ΠΑΟΚ, Αιτχόβεν- ΠΑΟΚ στην Ολλανδία,
Σλαβια-ΠΑΟΚ στην Τσεχία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Νορβηγία κτλ)

PaokPunx

Re: ***Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ***

Δημοσίευση από PaokPunx » Τετ 13 Απρ 2011, 00:05

Σε μια περιοχή που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, το 1999 άρχισε να χτυπά η καρδιά του συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Σε αυτό το πρώτο κεφάλαιο, ήταν μέλος της οργάνωσης συνδέσμων Θύρα 4 και το πλήρες όνομά του ήταν «ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ». Ο σύνδεσμος υπήρξε ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια της ιστορικής Θύρας 4 συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα δρώμενα του οπαδικού κινήματος καθώς παράλληλα στήριζε ποδόσφαιρό, μπάσκετ αλλά και όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό της δυναμικής του ήταν ότι διέθετε για χρόνια ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΟΚ» με σκοπό τη στήριξη όλων αλλά κυρίως των ερασιτεχνικών τμημάτων του ΠΑΟΚ, μια εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκαν αθλητές, παλαίμαχοι, οπαδοί αλλά και πολλοί διακεκριμένοι ΠΑΟΚτσήδες. Δυστυχώς όμως, η εκπομπή αναγκάστηκε να αναλώνει πολύτιμο χρόνο πολεμώντας ενεργά και δυνατά όλους αυτούς που λυμαίνονταν το σωματείο τα τελευταία χρόνια.
Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι αρκετές φορές ο σύνδεσμος τίμησε ανθρώπους που στήριξαν τον ΠΑΟΚ, αναγνωρίζοντας το έργο που πρόσφεραν στον Δικέφαλο, άσχετα αν αυτό προβάλλεται ή όχι. Κορυφαία στιγμή ήταν ο επόμενος χορός μετά τον τελικό του 2001, στον οποίο εκτός από την ομάδα, τιμήθηκε και η αείμνηστη Νατάσα Γερασιμίδου, μια Πόντια Πανοραμίτισσα που αγάπησε και αγαπήθηκε από τον σύνδεσμο όσο λίγοι. Το πρώτο κεφάλαιο του συνδέσμου έκλεισε στις αρχές του 2005, όταν ο σύνδεσμος σταμάτησε να είναι στεγασμένος αλλά τα μέλη του μαζί με τη νέα γενιά που ήταν πολύ δυναμική, φρόντιζαν να βρίσκονται σε όλα τα γήπεδα που αγωνιζόταν ο αγαπημένος μας ΠΑΟΚ και να κρατάνε τη φλόγα αναμμένη έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι στο Πανόραμα δεν μπορεί να μην έχει σπίτι ο ΠΑΟΚ. Έτσι, με τα χρόνια, δημιουργήθηκε ένας πυρήνας που με την εμπειρία των παλιών και την δίψα και την αγάπη των νέων οδήγησε στην επανίδρυση του «ΣΦ ΠΑΟΚ Πανοράματος».

Το Φεβρουάριο του 2010 ξεκίνησε το δεύτερο κεφάλαιο του συνδέσμου που ποτέ δεν σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του. Αυτή τη στιγμή ο σύνδεσμος είναι απόλυτα ενεργός στο οπαδικό κίνημα, με διαρκή παρουσία σε όλα τα αθλήματα αλλά και σε όλα τα γήπεδα που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ, με στήριξη κάθε ΠΑΟΚτσήδικης δράσης και με ατελείωτο πάθος για το Δικέφαλο και την ασπρόμαυρη στολή. Ο σύνδεσμος, αναγνωρίζοντας ότι είναι κομμάτι της κοινωνίας του Πανοράματος, στηρίζει την τοπική κοινωνία με κάθε τρόπο. Στόχος του συνδέσμου είναι η διάδοση της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας και ιστορίας γιατί ο ΠΑΟΚ για μας ποτέ δεν ήταν απλά μια ομάδα ή ένα σήμα ή κάτι το οποίο έχει απλά σχέση με ένα άθλημα.Ο ΠΑΟΚ για εμάς είναι αξία, οικογένεια, προσφυγιά, καθημερινότητα, ιστορία, χαρά, λύπη ή απλά για εμάς ο ΠΑΟΚ είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας.

ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

ΣΦ ΠΑΟΚ Πανοράματος

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 92 επισκέπτες