Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Συνδυασμός για δυνατούς λύτες
plapoutas7
Δημοσιεύσεις: 3921
Εγγραφή: Δευ 22 Νοέμ 2010, 03:51
Has thanked: 412 times
Been thanked: 25 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από plapoutas7 » Τρί 01 Ιούλ 2014, 08:51

Εικόνα
1916-2015

Άβαταρ μέλους
batiris
Δημοσιεύσεις: 708
Εγγραφή: Δευ 06 Δεκ 2010, 18:49
Has thanked: 65 times
Been thanked: 25 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από batiris » Τρί 01 Ιούλ 2014, 10:13

Σήμερα Θεσσαλονίκη,Καμάρα στις 5!
Εφεδρίνη Κρεατίνη Ναδρολόνη Τεστοστερόνη Ε-ρυ-θρο-ποι-η-τί-νη
Βάλτε τα στον κώλο σας να δούμε τι θα γίνει

Άβαταρ μέλους
isoutin
Δημοσιεύσεις: 2126
Εγγραφή: Πέμ 22 Μάιος 2014, 14:46

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από isoutin » Τρί 01 Ιούλ 2014, 15:05

plapoutas7 έγραψε:Εικόνα


εξεγερση φυλακων αλικαρνασσου 1990

Εικόνα

υπαρχει επισης βιβλιο,για τα γεγονοτα της αλικαρνασσου το 1990
γραμμενο απ τον ηλια πετροπουλο,εναν εκ των βασικων κρατουμενων μπροσταρηδων της εξεγερσης ως το τελος της
επισης εκδοση του ταμειου αλληλεγγης κρατουμενων
FUCK NO POLITICA,MODERN ULTRAS,COREOS ETC
Εικόνα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΔΑ,ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΒΑΓΓΕΛΑ ΓΕΡΑ ,ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άβαταρ μέλους
isoutin
Δημοσιεύσεις: 2126
Εγγραφή: Πέμ 22 Μάιος 2014, 14:46

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από isoutin » Τρί 01 Ιούλ 2014, 15:09

κ επισης συναυλια αυλιο στα προπυλαια,εναντια στις ειδικες συνθηκες κρατησης

Εικόνα
FUCK NO POLITICA,MODERN ULTRAS,COREOS ETC
Εικόνα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΔΑ,ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΒΑΓΓΕΛΑ ΓΕΡΑ ,ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

snas
Δημοσιεύσεις: 7127
Εγγραφή: Κυρ 21 Νοέμ 2010, 23:38
Has thanked: 53 times
Been thanked: 8 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από snas » Τρί 01 Ιούλ 2014, 22:23

Εικόνα

"Φυλακές Κορυδαλλού, 30/06/2014
Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των απεργών πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, ζητήσαμε σήμερα από την διευθύντρια και από την εποπτεύουσα εισαγγελέα να ενημερωθούμε λεπτομερώς για τις συνθήκες διαβίωσης και ιατρικής παρακολούθησης των απεργών.
Επισημάναμε την κρισιμότητα της μαζικής απεργίας πείνας 1200 (όπως μας ενημέρωσαν) κρατουμένων, που διανύει ήδη την 8η ημέρα και άρχισε χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ιατρική εξέταση ούτως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ζωή των απεργών πείνας.
Τονίσαμε πως είναι αδύνατη η στοιχειώδης παρακολούθηση 1200 απεργών πείνας από το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό και με την υποτυπώδη υποδομή του ιατρείου των φυλακών, με συνέπεια να υπάρχει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών για την υγεία και τη ζωή τους.
Ζητήσαμε από την διευθύντρια των φυλακών, παρουσία της επόπτου εισαγγελέα, να συναντηθούμε με την επιτροπή αγώνα των κρατουμένων για να πληροφορηθούμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απεργοί και με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται αυτός ο αγώνας, και για να μας υποδείξουν τα βαρύτερα κατά την κρίση τους περιστατικά, ώστε να εξετάσουμε όσους έχουν σοβαρότερα προβλήματα.
Το αίτημά μας για συνάντηση με την επιτροπή αγώνα δεν έγινε δεκτό από την διεύθυνση, που επικαλέστηκε διαδικαστικά τυπικά προβλήματα. Αντ΄αυτού, μας επέτρεψε να εξετάσουμε 18 κρατούμενους, που οι ίδιοι μας είχαν δηλώσει ως θεράποντες.
Ωστόσο, από τους κρατούμενους μάθαμε ότι την προηγούμενη ημέρα η διευθύντρια δήλωσε στην επιτροπή αγώνα να μην υποβάλουν οι απεργοί αιτήσεις για ιατρική εξέταση και πως θα μιλούσε η ίδια με το υπουργείο για να μας δοθεί η άδεια να εξετάσουμε όσους είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.
Τελικά εξετάσαμε 18 απεργούς πείνας, που μας ζήτησαν με αίτησή τους ως θεράποντές τους, και για τον κάθε έναν από αυτούς δώσαμε στη διεύθυνση των φυλακών ξεχωριστή ιατρική γνωμάτευση, κρατώντας αντίγραφα των γνωματεύσεων.
Επιπλέον, μοιράσαμε στους εξετασθέντες και κοινοποιήσαμε στην διεύθυνση των φυλακών λεπτομερείς οδηγίες για την κατα το δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή της απεργίας πείνας.
Ιδιαιτέρως τονίσαμε την αναγκαιότητα για λεπτομερή κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο όλων των απεργών πείνας δύο φορές την εβδομάδα.
Από τους 18 εξετασθέντες απεργούς πείνας, 2 διαπιστώθηκαν να έχουν επείγουσα ανάγκη αυθημερόν παραπομπής σε εφημερεύον νοσοκομείο του ΕΣΥ.
Απώλεια βάρους μεγαλύτερη του 10% (σημείο αυξημένου κινδύνου) βρέθηκε σε 5 απεργούς.
Σημειώνουμε ιδιαιτέρως ότι η εξέταση των απεργών πείνας έγινε στο “ιατρείο” των φυλακών, όπου διαπιστώσαμε απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και σοβαρές ελλείψεις στην υποδομή (π.χ. χορήγηση οξυγόνου από άδεια φιάλη), ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων, σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χρέη νοσηλευτών και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του ιατρικού προσωπικού.
Η Πρωτοβουλία Γιατρών και Νοσηλευτών για την υποστήριξη των φυλακισμένων απεργών πείνας, ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, με το οποίο θεσπίζεται η φυλακή μέσα στη φυλακή και καταργούνται στοιχειώδη δικαιώματα των φυλακισμένων (άδειες, αναστολές, μεροκάματα, περιορισμοί έως και πλήρης κατάργηση της επικοινωνίας, ανάθεση της φύλαξης στην ΕΛ.ΑΣ κλπ), συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των αγωνιζόμενων κρατούμενων και καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στην καταστολή και στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαιώματος στην αξιοπρέπεια".
4610 απεργοί πείνας
Κορυδαλλός : 1500
Πάτρα: 550
Κέρκυρα: 120
Ανηλίκων Αυλώνα: 120
Νιγρίτα Σερρών: 280
Δομοκός: 350
Γρεβενών: 400
Μαλανδρίνο: 200
Τρίκαλα: 200
Άμφισσα: 200
Λάρισα: 330
Χανιά: 280
Κόρινθος: 45
Κως: 30

Την Τετάρτη στις 20:30 διοργανώνεται συναυλία στα Προπύλαια ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης.
Για την κινητοποίηση υπάρχει στο Twitter το hashtag #prisonGr14.
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
"Η ήδη υπάρχουσα μορφή των Ελληνικών φυλακών δολοφονεί καθημερινά χιλιάδες δέσμιους ψυχικά και σωματικά, είτε με την πλήρη στέρηση της ζωής, είτε με την ταπείνωση, είτε με τα ναρκωτικά και τα ψυχοφάρμακα. Όμως το κράτος, εξαιτίας της επεκτατικής του φύσης επιχειρεί συνεχώς να οξύνει την καταστολή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα τις κατασταλτικές επιδιώξεις του κράτους.
Το νέο σωφρονιστικό δόγμα, επιβάλλει αυστηρότερες συνθήκες κράτησης, για όλους τους κρατούμενους, εισάγοντας ένα σύστημα βαθμίδων, με το οποίο ανά πάσα στιγμή ο κρατούμενος θα εκβιάζεται ότι θα ανέλθει βαθμίδα βασανισμού, εάν δεν πειθαρχήσει στην καθημερινή του ταπείνωση. Και η ανώτερη βαθμίδα προβλέπεται σαν ένα διαρκές πειθαρχείο, μια φυλακή μες στη φυλακή, όπου ο αιχμάλωτος θα εξοντώνεται ψυχοδιανοητικά.
Φυσικά, το ελληνικό καθεστώς θα τοποθετεί εκεί και τους συνειδητοποιημένους εχθρούς του, ακολουθώντας την εξάπλωση του γερμανικού μοντέλου των ειδικών συνθηκών μετά την Τουρκία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία. Και παρακολουθώντας κατά πόδας την ιταλική καταστολή (από τη δίωξη marini στην υπόθεση Σ.Π.Φ.), θα φτάσει αργά ή γρήγορα να τοποθετεί στις ειδικές “αντί” τρομοκρατικές συνθήκες ακόμα και συντρόφους που συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις, όπως και στην περίπτωση του απεργού πείνας Nicolo Angelino που κρατείται στα λευκά κελιά της Ιταλίας επειδή αντιστάθηκε στην εκκένωση καταλήψεων.
Την Πέμπτη 3 Ιούλη θα κατατεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο. Ενδέχεται να ψηφιστεί τη ίδια μέρα ή το αργότερο την Τρίτη 8 Ιούλη. Θεωρώντας κομβικό το να μπλοκάρουμε αυτόν τον κρατικό σχεδιασμό εν τη γενέσει του και έχοντας ελάχιστα μέσα αγώνα στη διάθεσή μας, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στη μαζική απεργία πείνας των κρατουμένων των ελληνικών φυλακών η οποία εκτός απ’ το νομοσχέδιο θέτει και άλλα σημαντικά αιτήματα, όπως οι άδειες και οι αναστολές, να σταματήσει η παράταση κράτησης των προς απέλαση μεταναστών και η δυνατότητα συζυγικής συνεύρεσης.
Αυτή η απεργία πείνας με τις διαστάσεις που έχει (4.300 κρατούμενοι) με συμμετέχοντες, άρρωστους, ηλικιωμένους και τοξικοεξαρτημένους και με ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ιατρική περίθαλψη ενδέχεται να φτάσει στο κρίσιμο σημείο πολύ άμεσα.
Γνωρίζουμε όμως ότι μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε να αντιπαλέψουμε έναν τόσο σοβαρό σχεδιασμό του κράτους, το οποίο ούτως ή άλλως απαξιώνει καθημερινά τις ζωές των φυλακισμένων. Είναι αναγκαία και πολύτιμη η στήριξη και συμμετοχή των συντρόφων έξω που συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης.
Η δημοσιοποίηση του αγώνα των απεργών και η νικηφόρα έκβασή του είναι υπόθεση και του κινήματος αλληλεγγύης και γι’αυτό όλα τα μέσα είναι πρόσφορα: συγκεντρώσεις στις φυλακές, αφισοκολλήσεις, πορείες, συγκρούσεις, αντάρτικες επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους.
Γιατί αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο εμάς ή όποιο σύντροφο τύχει να πέσει στα χέρια του κράτους. Αφορά το σύνολο του ριζοσπαστικού χώρου που βάλλεται από την όξυνση της καταστολής.
Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή που πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και τις αγκυλώσεις μας και να συγκρουστούμε μετωπικά και αποφασιστικά με τον κρατικό μηχανισμό, για να διεκδικήσουμε τη δυνατότητα να ανασαίνουμε.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων"

Άβαταρ μέλους
peristeri acab
Δημοσιεύσεις: 7015
Εγγραφή: Κυρ 12 Δεκ 2010, 10:36
Has thanked: 129 times
Been thanked: 24 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από peristeri acab » Τετ 02 Ιούλ 2014, 02:37

Απεργία πείνας και στις γυναικείες φυλακές Νεάπολης

απεργία πείνας ενόψει της ψήφισης του φασιστικού νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, κάνουν από 23/6 όλες οι κρατούμενες της γυναικείας φυλακής Νεάπολης Λασιθίου και συνεχίζουν μάχιμες...

το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά!

Θεσσαλλονικη

Εικόνα

Πατρα

Εικόνα

Δραμα

Εικόνα

Γαλλια (Μασαλλια)

Εικόνα

Καρδιτσα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
-Μα καλά γιατί κατέβασες την σημαία?Δεν είσαι Έλληνας?
-Όχι
-Και απο που είσαι?
-Απο το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...

Άβαταρ μέλους
isoutin
Δημοσιεύσεις: 2126
Εγγραφή: Πέμ 22 Μάιος 2014, 14:46

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από isoutin » Σάβ 05 Ιούλ 2014, 13:28

από Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών/ αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης

Συγκέντρωση - παρέμβαση στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση του ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ
Την Δευτέρα 7 Ιουλίου κατατίθεται προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ, μετά τις "βελτιωτικές" αλλαγές που προτάθηκαν στο θερινό τμήμα τις βουλής.



Με ειδικές συνθήκες κράτησης για τους εντός των τειχών και ειδικές συνθήκες επιβίωσης για τους εκτός οι αγώνες μέσα κι έξω από τη φυλακή συνδέονται άρρηκτα. Οι φυλακισμένοι για την πολιτική τους δράση και οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι βρίσκονται στην αιχμή της επίθεσης, γιατί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τη συνολική ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Η αλληλέγγυα στάση μας στους αγώνες των φυλακισμένων είναι μια στιγμή του κοινωνικού και ταξικού πολέμου για μια ελεύθερη αταξική κοινωνία



Η ανοιχτή συνέλευση αναρχικών / αντιεξουσιαστών ενάντια στις ειδικές συθήκες κράτησης καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 18:00 ενάντια στη ψήφιση του ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ.



Συνεχίζουμε μαζί με τους κρατούμενους αγωνιστές τον ΑΓΩΝΑ για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.
FUCK NO POLITICA,MODERN ULTRAS,COREOS ETC
Εικόνα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΔΑ,ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΒΑΓΓΕΛΑ ΓΕΡΑ ,ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άβαταρ μέλους
CEBEP1989
Δημοσιεύσεις: 1061
Εγγραφή: Κυρ 25 Δεκ 2011, 12:02
Has thanked: 114 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από CEBEP1989 » Κυρ 06 Ιούλ 2014, 17:49

phpBB [video]
SEXTA OLYMPIAKWN

Άβαταρ μέλους
isoutin
Δημοσιεύσεις: 2126
Εγγραφή: Πέμ 22 Μάιος 2014, 14:46

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από isoutin » Κυρ 06 Ιούλ 2014, 23:51

Εικόνα
FUCK NO POLITICA,MODERN ULTRAS,COREOS ETC
Εικόνα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΔΑ,ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΒΑΓΓΕΛΑ ΓΕΡΑ ,ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άβαταρ μέλους
peristeri acab
Δημοσιεύσεις: 7015
Εγγραφή: Κυρ 12 Δεκ 2010, 10:36
Has thanked: 129 times
Been thanked: 24 times

Re: Μαζική Απεργία Πείνας στις Φυλακές

Δημοσίευση από peristeri acab » Δευ 07 Ιούλ 2014, 17:18

1o pure n' local festival

Εικόνα
-Μα καλά γιατί κατέβασες την σημαία?Δεν είσαι Έλληνας?
-Όχι
-Και απο που είσαι?
-Απο το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 110 επισκέπτες