ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Αποτοξίνωση από τη στρόγγυλη θεά
bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Παρ 01 Απρ 2016, 22:21

έχει καταντήσει γραφικό από μερικούς από εμάς :lol: να λένε η αγάπη θα σώσει και είναι η λύση και λοιπές απάτες ή ρομαντικές μαλακίες με άλλα λόγια :lol:

αν όμως το πάρεις να το δεις λίγο αλλιώς και όχι από τη ρομαντική του άποψη ίσως φανεί ότι δεν είναι και τόσο ρομαντική όσο πρακτική αυτή η δήλωση. Και καθοριστική για το τι ζούμε ως άτομα αλλά και τελικά ως κοινωνία. Αυτό συμβαίνει γιατί η "αγάπη" απαντά στο "πρωταρχικό ερώτημα" απέναντι στη μόνη εναλλακτική, το "φόβο".
Το "πρωταρχικό ερώτημα" είναι σαν να ψάχνεις κάτι, πες ένα κλειδί - μια λύση, και να διαλέγεις σε ποιο δωμάτιο θα μπεις να ψάξεις. Ανάλογα με το σε ποιο θα μπεις θα βρεις και τις αντίστοιχες λύσεις, όχι; :ti leei
Και δεν λέω ότι το δωμάτιο της αγάπης έχει όλες τις τέλειες και μοναδικές και το άλλο είναι όλες καταστροφικές. Ανάλογα την κατάσταση μπορεί να είναι και απαραίτητο να μπεις και σε αυτό, ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις ενώ και στο δωμάτιο της αγάπης υπάρχουν κίνδυνοι να κάνεις άσκοπα ή και αφελή πράγματα.
Λέω ότι ανάλογα με στο σε ποιο μπαίνουμε ως άτομα και ως κοινωνία ζούμε περισσότερο τα αντίστοιχα πράγματα στη ζωή μας και λέω επίσης ότι οι πραγματικές λύσεις, αυτές που κρατάνε, βρίσκονται στο δωμάτιο της αγάπης. Το δωμάτιο του φόβου έχει πολλές καβάντζες και κρυφούς δρόμους, όλοι όμως οδηγούν πάλι στην αρχή του δωματίου ή και σε πιο πίσω πόρτες.
Για αυτό είναι σημαντική η απάντηση "αγάπη": γιατί διαλέγεις δωμάτιο και αυτό καθορίζει το πού και πώς κινείσαι από εκεί και πέρα :etsi
το ότι θέλει αρχίδια να μπεις στο δωμάτιο της αγάπης που σημαίνει - αντίθετα με το φόβο - να ανοιχτείς (χωρίς φόβο :mrgreen: ) είναι άλλη κουβέντα :mpa
Γιατί και πώς;

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Σάβ 02 Απρ 2016, 14:13

επειδή εμφανίστηκε και είναι σχετικό :roll:

Οταν ειμαστε ενωμενοι, πετυχαινουμε. Γνωστο.
Τοτε γιατι δεν ειμαστε παντα ενωμενοι-επιτυχημενοι?
Γιατι δεν ειμαστε παντα ολοι στο ιδιο επιπεδο κατανοησης, μαθηματος και προσωπικης εμπειριας. Και αυτο ειναι σεβαστο.
Κανουμε ενωσεις μονο οταν θυσιαζουμε ενα κομματι της αυτεξουσιοτητας μας, για να μην την χασουμε ολοκληρη στο τελος.
Ειναι αναγκη.
Και "αναγκα και οι Θεοι πειθονται".
Και καλη μερα να φτιαξουμε.

yv :etsi
Γιατί και πώς;

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Πέμ 07 Απρ 2016, 00:28

τα "χεις παιξει?" Δεν εισαι ο μονος μην ανησυχεις. Τα πραγματα αλλαζουν γυρω σου, κοινωνικα, γεωπολιτικα....προσωπικα.
Να θυμασαι οτι ολοι εχουμε ενα "Ερμα"= ενα κεντρο βαρους μεσα μας...που μας κανει να μην μπαλατζαρουμε πολυ και να μην ανατρεπομαστε οπως ενα καραβι χωρις ερμα στην θυελλα.
>έρμα ειναι οι αξιες σου. Αυτες οι παλιες οι "κλασσικες", που οταν ερχεσαι σε επαφη μαζι τους ισορροπεις και δεν μπερδευεσαι, απο τα "μπλα-μπλα" του κοσμου.
Τις θυμασαι?> Δικαιοσυνη, Αγαπη, Ελευθερια, Αλληλεγγυη...και οι ξαδελφες τους.
Μονο που για να συντονιστεις πιο ευκολα μαζι τους. χρειαζεται πρωταρχικα να τις εξασκεις στα προσωπικα σου. Εκει δυναμωνουμε, για να αγωνιστουμε για τα "μεγαλα θεματα" τα παγκοσμια.
Αρχισε απο τον οικο σου. Το κεντρο του οικου σου εισαι εσυ.
Και καλο εξ-ημερωμα

yv :etsi
Γιατί και πώς;

Άβαταρ μέλους
Ακερσεκόμης-3-
Δημοσιεύσεις: 635
Εγγραφή: Τετ 30 Μαρ 2011, 05:52
Has thanked: 42 times
Been thanked: 18 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από Ακερσεκόμης-3- » Κυρ 10 Απρ 2016, 02:45

"Πως μπορούν τα παιδιά ν' αλλάξουν τον άχρωμο κόσμο μας.
Με τα χρώματα της φαντασίας και των παιδικών ονείρων!
Με την αθωότητα, την αγνότητα, την απλότητα!Την αγάπη και τον αυθορμητισμό!
Μ' ένα παιδικό χαμόγελο!"

http://www.newsit.gr/kosmos/O-mpompiras ... EO-/599242

phpBB [video]


Συγκλονιστικά όμορφο !!

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Παρ 15 Απρ 2016, 21:59

Τί πλακα που εχει....που οι περισσοτεροι ανθρωποι οταν λενε "εκανα λαθος", εχουν υφος ήττας και ταπεινωσης....
>Γιατι να μην λενε "εκανα λαθος" και να νιωθουν σιγουρια και δυναμη, γιατι τωρα πια καταλαβαν ποιο ειναι το σωστο, και πώς θα πανε προς αυτο χωρις αντιστασεις.
>Τοσο πολυ θελουμε να κερδιζουμε που φοβουμενοι την ηττα την καλυπτουμε και τελικα χανουμε. Ευκαιριες, Αλλαγες, και κυριως Χρονο.

yv :etsi
Γιατί και πώς;

Άβαταρ μέλους
Tifosi
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: Πέμ 22 Μάιος 2014, 11:04
Been thanked: 1 time

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από Tifosi » Παρ 15 Απρ 2016, 23:23

Ένα ποτηράκι τσίπουρο μετά την δουλειά συντροφιά μου κράτησε και με οδήγησε στα πίσω αναπολώντας τα παλιά και συνάμα έκανα λογαριασμό για τα μέχρι τώρα...Ξεκίνησα πρώτα ζητώντας συγγνώμη από τον εαυτό μου που τον ταλαιπώρησα άδικα μερικές φορές,κάθε γουλιά έκλεινε και τις πληγές και στο τέλος το μυαλό από μόνο του με οδήγησε στο να ατενίζω το μέλλον...
Καλή δύναμη σ' όλους μάγκες!
:mpa
phpBB [video]
Και θα σ΄ έχω για πάντα στην καρδιά μου...

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Τετ 20 Απρ 2016, 22:05

"Οι κοινωνίες", έγραψε (αναφέρεται στον δαρβίνο), "που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο αριθμό συνεργάσιμων μελών έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ευδοκιμήσουν περισσότερο και να αφήσουν περισσότερους απογόνους".
............
η αλληλοβοήθεια αποτελεί νόμο της φύσης όσο και η αλληλοεξόντωση, αλλά ως παράγοντας της εξέλιξης πιθανόν είναι πολύ σημαντικότερη, διότι ευνοεί την ανάπτυξη εκείνων των συνηθειών και των γνωρισμάτων που εξασφαλίζουν, όσον αφορά το είδος, τη διατήρηση και την περαιτέρω ανάπτυξή του, και όσον αφορά τα άτομα τη μέγιστη ευημερία και την απόλαυση της ζωής με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
Κροπότκιν, Αλληλοβοήθεια :etsi
αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν
ιησούς :xartaeto
σας συμφέρει
πονηρίδης :mrgreen:
Γιατί και πώς;

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Πέμ 28 Απρ 2016, 01:54

Εικόνα
δεν έχει κι άδικο :???: ειδικά από τη στιγμή που διαπιστώνεις κάποια πράγματα είναι δύσκολο να μην μπεις στην πριζα να κοροιδέψεις τον εαυτό σου ότι είναι οκ να συνεχίσει τα ίδια (λάθη) για τον α ή β λόγο (γράφοντας μου έσκασε παράδειγμα το κάπνισμα :???: )

αλλά πιστεύω ότι αυτά είναι σε πίστες πολύ χάι λεβελ. Για εμένα πιο πολύ ισχύει το όσο αντέχω, όποτε αντέχω, όσο μπορέσω, όποτε το αποφασίσω - και μέχρι τότε παίρνω την ευθύνη.
γιατί στην τελική σε ποιον δίνω λογαριασμό; σε εμένα μόνο :xartaeto :stokos :lol:
("σε εμένα μόνο" γιατί ακόμη και όταν επηρεάζουν οι αποφάσεις μου άλλους, τελικά καταλήγει στο πώς εγώ αισθάνομαι που τους το προκαλώ :roll: )
Γιατί και πώς;

Tsiou
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: Παρ 19 Αύγ 2011, 22:41
Has thanked: 109 times
Been thanked: 13 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από Tsiou » Παρ 29 Απρ 2016, 21:07

phpBB [video]


είδα πανό μοναχικά
να τραγουδάνε πως υπάρχουμε ακόμα


bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: ΣΚΕΨΕΙΣ ΖΩΗΣ

Δημοσίευση από bullis » Παρ 29 Απρ 2016, 22:22

σε συνέχεια, μιας και έπεσα πάνω του στα καπάκια :xartaeto
Οι ενοχές είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας.
Ολόκληρο το παρελθόν της ανθρωπότητας είναι στηριγμένο στις ενοχές και κάθε γενιά συνεχίζει να μεταβιβάζει τις αρρώστιες της στη νέα. Κι αυτές συσσωρεύονται όλο και περισσότερο. Έτσι, κάθε νέα γενιά είναι όλο και πιο φορτωμένη από την προηγούμενη.
Οι ενοχές είναι μία στρατηγική για να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους, για να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σκλάβους. Προσπάθησε να καταλάβεις το μηχανισμό. Μόνο με την κατανόηση θα μπορέσεις να ξεφύγεις.
Τι ακριβώς είναι η ενοχή;
Καταρχήν είναι επίκριση της ζωής, είναι συμπεριφορά αρνητική προς τη ζωή. Σου έχουν πει ότι κάτι είναι βασικά λάθος με τη ζωή σου. Σου έχουνε πει ότι γεννήθηκες αμαρτωλός. Σου έχουν πει ότι δεν μπορεί να βγει τίποτα καλό από τη ζωή σου – τη δίκη σου ούτε κανενός άλλου. Τίποτα εφικτό δεν είναι σε αυτή τη γη. Γι’ αυτό πρέπει να βρεις έναν ελευθερωτή – το Χριστό ή τον Κρίσνα – πρέπει να βρεις έναν ελευθερωτή που να μπορεί να σε ελευθερώσει από τον εαυτό σου, που να μπορεί να σε πάει στο θεό. Η ζωή λένε, δεν αξίζει να τη ζεις, απόφυγέ την! Αν ζεις, θα βουλιάζεις όλο και περισσότερο στην αμαρτία. Και όταν αισθάνεσαι να σε τραβάει η ζωή, γεννιέται η ενοχή. Αρχίζεις να νιώθεις πως κάτι κάνεις στραβά.
Η ζωή όμως είναι πανέμορφη. Είναι φυσικό να σε τραβάει η ζωή. Είναι φυσικό να είσαι ερωτευμένος. Είναι φυσικό να χαίρεσαι, να γελάς, να χορεύεις. Όλα όσα είναι φυσικά όμως καταδικάζονται. Πρέπει να πας εναντίον της φύσης σου – αυτό σου διδάσκουν εδώ και αιώνες. Οι πουριτανοί έχουν δηλητηριάσει τις φυσικές πηγές της ζωής. Σε έχουν στρέψει εναντίον του ίδιου σου του εαυτού. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα πράγματα. Αν ερωτευτείς μία γυναίκα, κάνεις αμαρτία, κάνεις λάθος. Αν σε γοητεύει το όμορφο πρόσωπο μίας γυναίκας ή ενός άντρα, τότε νιώθεις ενοχές. Τι κάνεις, αυτό είναι αμαρτία!
Αν είσαι παντρεμένος, τότε ακόμα περισσότερο. Έχεις σύζυγο, της έχεις παραδοθεί. Τώρα είναι αδύνατο και να αναγνωρίσεις την ομορφιά μίας άλλης γυναίκας. Θα πας σπίτι και θα νιώθεις ένοχος. Δεν έχεις κάνει τίποτα, απλώς είδες μία όμορφη γυναίκα να περνάει! Θα νιώσεις ενοχές, θα μπεις σε άμυνα. Όταν επιστρέψεις στο σπίτι, θα προσπαθήσεις να κρυφτείς. Δεν θα επιτρέψεις στη γυναίκα σου να μάθει, ότι στο δρόμο είδες μία όμορφη γυναίκα και αυτό σου έδωσε μεγάλη χαρά, επειδή αν της το πεις, θα μπεις σε μπελάδες. Γιατί να μπεις σε μπελάδες; Θα πεις ψέματα, θα νιώσεις ενοχές πάλι, επειδή είπες ψέματα και κανείς δεν πρέπει να λέει ψέματα στη γυναίκα του. Η μία ενοχή δημιουργεί την άλλη και πάει λέγοντας. Και συνεχίζεται χωρίς τέλος. Τότε γίνεσαι ενοχικός. Κουβαλάς στην καρδιά σου βουνά ενοχών.
Το να ελευθερωθείς από τις ενοχές, σημαίνει να ελευθερωθείς από όλα τα ιερατεία. Το να ελευθερωθείς από τις ενοχές, σημαίνει να ελευθερωθείς από όλο το παρελθόν. Το να ελευθερωθείς από τις ενοχές, σημαίνει να γίνει ένα, επειδή τότε εξαφανίζεται ο διχασμός. Το να ελευθερωθείς από τις ενοχές, σημαίνει να παρατήσεις τη εσωτερική σύγκρουση. Τότε υπάρχει μεγάλη χαρά, επειδή δεν πολεμάς άλλο πια με τον εαυτό σου. Αρχίζεις να ζεις. Πως μπορείς να ζήσεις, όταν πολεμάς διαρκώς;
Μπορείς να ζήσεις μόνο όταν εγκαταλείψεις τον πόλεμο. Τότε η ζωή έχει το δικό της ρυθμό, έχει τη δικής μελωδία. Και η ζωή είναι τέτοια ευλογία! Kαι μόνο μέσα σ’ αυτή την αρμονία, όταν είσαι ένα, χωρίς ενοχές, χωρίς καταπίεση, χωρίς ταμπού, χωρίς αναστολές, χωρίς παπάδες να ανακατεύονται με τη ζωή σου- ινδουιστές, μωαμεθανούς, χριστιανούς- όταν είσαι αφέντης του εαυτού σου, τότε μόνο μπορείς να έρθεις σε επαφή με το θείο.
Osho


http://www.awakengr.com/prepi-na-pas-en ... z47EzmNknX
υ.γ. ωραία βίντεο στο κανάλι του βοτανολόγος, πες του :mrgreen:
Γιατί και πώς;

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Semrush [Bot] και 155 επισκέπτες