Ο αγώνας των οπαδών της Στουτγκάρδης από το 1994 και μετά, οπότε και έγιναν κάποιες αλλαγές στο έμβλημα της ομάδας για "λόγους marketing", απέδωσε επιτέλους καρπούς!

19 χρόνια πριν, η τότε διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να διαφοροποιήσει γραφιστικά το ιστορικό σήμα της ομάδας που υπήρχε απαράλλαχτο από το 1949, και να αντικαταστήσει το 1893 που βρισκόταν σε αυτό -χρονολογία ίδρυσης της ομάδας- με τη λέξη Stuttgart.

Αυτή η αλλαγή δεν άρεσε στους οπαδούς της ομάδας, με το group Schwabensturm 02 να εκφράζει τις πρώτες αντιδράσεις, στις οποίες σιγά-σιγά ενεπλάκη σύσσωμη η Cannstatter Kurve. Τα προηγούμενα χρόνια οι οπαδοί της Στουτγκάρδης έχουν εκδηλώσει πάρα πολλές φορές την απαίτηση τους για επαναφορά του παραδοσιακού σήματος της ομάδος, με πορείες διαμαρτυρίας και πολλές coreo, εντός και εκτός έδρας.

Τελικά οι προσπάθειές τους είχαν αποτέλεσμα. Οι μετοχές της Στουτγκάρδης, όπως και πάρα πολλών ακόμα γερμανικών ομάδων, ανήκουν ως επί το πλείστον στα μέλη της (46.000 στον αριθμό). Στην τελευταία ετήσια συνέλευση το θέμα τέθηκε επιτέλους προς ψήφιση, και αφού συγκεντρώθηκε το 79,9% των ψήφων αποφασίστηκε πως από το 2014 η ομάδα θα αποκτήσει ξανά το κλασικό της έμβλημα.

Συγχαρητήρια στους οπαδούς της Στουτγκάρδης που θυμούνται και τιμούν της ρίζες τους, και που πάλεψαν τόσα χρόνια για ένα θέμα που εδώ στην Ελλάδα θα το προσπερνούσαμε ως λεπτομέρεια.

Μπράβο για τον αγώνα και την επιμονή τους!

vfb-140

Κύλιση στην Αρχή