Πέντε οπαδοί της γερμανικής Κολωνίας τιμωρήθηκαν με την εξωφρενική ποινή των 35 χιλιάδων ευρώ έκαστος, για τη χρήση βεγγαλικών στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν τον Ιούνιο του 2012. Το παιχνίδι αυτό σφράγισε την πτώση της ομάδας τους στη β' εθνική, και οι οπαδοί εξέφρασαν έτσι την οργή τους, με τους σεκιούριτυ και την αστυνομία να επεμβαίνουν τελικά στο σκηνικό.

Πέντε από τους ultras που συμμετείχαν στο συμβάν αναγνωρίστηκαν, και μετά από απαίτηση της διοίκησης του Συλλόγου τους κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 175.000€ (!) από τις 400.000 με τις οποίες εκτιμάται πως ζημιώθηκε συνολικά η παέ, ενώ τιμωρήθηκαν και με απαγόρευση εισόδου στον αγώνα απέναντι στη Σαντχάουζεν, την επόμενη σεζόν.

Πέρα από αυτό, η διοίκηση τις Κολωνίας ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα, και λόγω των αρκετών περιστατικών που έχουν συμβεί, οι εμπλεκόμενοι-υπεύθυνοι οπαδοί θα καλούνται να πληρώνουν τα μελλοντικά πρόστιμα με τα οποία θα επιβαρύνεται η ομάδα!

Βλέπουμε την καταπολέμηση του οπαδικού κινήματος στη Γερμανία να εντείνεται όλο και περισσότερο, με την ποδοσφαρική ομοσπονδία να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον οπαδισμό, την καταστολή ολοένα και να αυξάνεται (βλ. πρόσφατα περιστατικά σε Ντόρτμουντ και Γκενζελκίρχεν) και τα στελέχη των παέ να προτιμούν ένα μοντέλο σαν αυτό της Πρέμιερ Λιγκ (βλ. και τα πρόσφατα περιστατικά στο Μόναχο).

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα των Γερμανών, και να κλείσουμε με το εξής ερώτημα:
Η διοίκηση της Κολωνίας θα ξεπληρώσει με κάποιον τρόπο στους οπαδούς τον υποβιβασμό στον οποίο οδήγησε την ομάδα τους;...

kolsch

Κύλιση στην Αρχή