Tουρκια-Συρια..

Συνδυασμός για δυνατούς λύτες
Απάντηση
black4army
Δημοσιεύσεις: 1591
Εγγραφή: Σάβ 20 Νοέμ 2010, 20:46
Has thanked: 115 times

Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από black4army » Πέμ 04 Οκτ 2012, 09:50

Και λογικα εμεις σαν μαλακες που ειμαστε γαμω το νατο μου θα πεταχτουμε σαν τις ψωλες να βοηθησουμε..

black4army
Δημοσιεύσεις: 1591
Εγγραφή: Σάβ 20 Νοέμ 2010, 20:46
Has thanked: 115 times

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από black4army » Πέμ 04 Οκτ 2012, 09:58

Kαι επειδη ορισμενοι ισως να μην ξερετε τι παιζει..
Σε κατάσταση πολέμου η Εγγύς Ανατολή
Με τη Δαμασκό να επιδεικνύει διαλλακτική συμπεριφορά και να αποστέλλει συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών Τούρκων πολιτών στην πόλη Akçakale και το τουρκικό πυροβολικό να προβαίνει σε περιοδικές βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, αρχίζει η σημερινή μέρα, που βρίσκει την Εγγύς Ανατολή σε πολεμικό συναγερμό.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα συνεδριάσει για να ανάψει το «πράσινο φως» για χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ αναμένεται και η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, προκειμένου οι χώρες-μέλη να πληροφορηθούν την κατάσταση που επικρατεί στην παραμεθόριο ζώνη Τουρκίας - Συρίας, μετά τη ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κατά το τελευταίο 24ωρο.
Η προβοκάτσια;
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα βλήμα όλμου που προερχόταν από τα εδάφη της Συρίας έπληξε την πόλη Akçakale στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι πολίτες. Η αντίδραση της Άγκυρας ήταν άμεση και στις 19.30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαινόταν πως «το ποτήρι ξεχείλισε - θα ανταποδώσουμε». Αμέσως μετά και περί τις 22.00, το τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά στόχων στη Συρία και συγκεκριμένα κατά συστοιχιών ραντάρ κατά μήκος της παραμεθορίου περιοχής.
Εικόνα
Η δραστηριότητα του τουρκικού πυροβολικού συνεχίστηκε κατά περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με το CNN Turk και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε συνεχείς επαφές τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν όσο και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και, όπως ήταν φυσικό, ζητήθηκε κατ' αρχάς η άμεση συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να υπάρξει η πρώτη διαβούλευση μεταξύ των συμμάχων.
Εικόνα
Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, οι Τούρκοι αναλυτές και σχολιαστές στα Μ.Μ.Ε. κατέληγαν στο συμπέρασμα πως η επίμαχη βολή όλμου κατά τουρκικού στόχου ήταν επί της ουσίας το κάλεσμα, ώστε η Τουρκία να αναλάβει πολεμική δραστηριότητα.
Εικόνα
εν είναι η πρώτη φορά που μεραρχίες του τουρκικού στρατού επιχειρούν σε ξένο έδαφος, καθώς παρόμοιες ενέργειες είχαν σημειωθεί στο βόρειο τμήμα του Ιράκ για τον περιορισμό της δράσης του PKK. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο τουρκικά Μ.Μ.Ε., οποιαδήποτε απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, με το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας να στρέφεται στην Άγκυρα, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι διπλωματικές «ζυμώσεις» για την αποτροπή μιας γενικευμένης σύρραξης.

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε λίγο μετά τη 01.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) πως η κατάσταση στην Akçakale παραμένει ήρεμη, με ορισμένους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Στη συνέχεια, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τουρκικών βομβαρδισμών που σημειώθηκαν το βράδυ.

Επίσης, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε με κανονιοβολισμούς κατά της Συρίας στις 06.45 το πρωί, στοχεύοντας το Τελ Αμπιάντ, που βρίσκεται 10 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Η παρουσία δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας σε συνοικίες της πόλης είναι έντονη, ενώ, όπως δήλωσαν πολίτες, κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις σε μακρινή απόσταση.

Άβαταρ μέλους
o roukounas
Δημοσιεύσεις: 333
Εγγραφή: Τρί 03 Ιούλ 2012, 08:59

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από o roukounas » Πέμ 04 Οκτ 2012, 12:29

ela re me ta poutanakia ths usa tous tourkous....makari na tous gamhsoune oi syriioi

osfp-7
Δημοσιεύσεις: 1912
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 17:34
Has thanked: 58 times
Been thanked: 9 times

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από osfp-7 » Πέμ 04 Οκτ 2012, 12:32

μακαρι να μην ειχε ξεκινησει καθολου αυτη η ιστορια ,εσενα σε ενδιαφερει ποιος θα γαμησει ποιον???

παλι αθωοι θα την πληρωσουν δυστυχως ,οπως παντα

Άβαταρ μέλους
o roukounas
Δημοσιεύσεις: 333
Εγγραφή: Τρί 03 Ιούλ 2012, 08:59

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από o roukounas » Πέμ 04 Οκτ 2012, 12:45

ti na mhn arxisei re aderfe..?thema xronou htane gia na kanoune oi amerikanoevraioi ta koumanta tous,...
sthsane moufa laiki epanastash sthn aigypto,fagane santam,fagane osama,fagane kantafi,kai toso kairo paleyane na riksoun ton baralasad
pws ston poutso ton lene,,alla epeidh telika oi antartes tou klasane ta arxidia vazoun twra tous tourkous,,,'
en tw metaksy AMESH APANTHSH NATO YPER TOURKIAS (tyxaio..?den nomizw.)

Ennoia sou kai ta aderfia oi tourkoi oi eirinistes pou den exoume tipota na xwrisoume klp klp tha thn pathsoun...
efw to vlepw na tous rixnoun ston axmantinetzad (tou iran) kai aytos tha tous gamhsei,den exei asteia.

Άβαταρ μέλους
loudovikos
Δημοσιεύσεις: 2639
Εγγραφή: Παρ 26 Νοέμ 2010, 12:13
Τοποθεσία: konta ston fourno tou indianou
Has thanked: 237 times
Been thanked: 11 times

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από loudovikos » Πέμ 04 Οκτ 2012, 12:55

auto to ergo to exw ksanadei prin 10 xronia.....oi tourkoi ennoeitai oti tha stirixthoun apo NATO,den mporoun na klasoun mia stous sirious...
Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ..
Εικόνα

mb190
Δημοσιεύσεις: 106
Εγγραφή: Σάβ 20 Νοέμ 2010, 15:55
Has thanked: 3 times

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από mb190 » Πέμ 04 Οκτ 2012, 13:57

Ρωσία προς Τουρκία: "Μην τολμήσετε να επωφεληθείτε - Ήταν ατύχημα"

Η Ρωσία πήρε θέση και προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία να μην επέμβει, ανανγωρίζοντας ωστόσο ότι το βλήμα που σκότωσε την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά, εκτοξεύθηκε από θέσεις του συριακού Στρατού: Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Συρία να δηλώσει πως η επίθεση στα τουρκικά σύνορα ήταν ατύχημα και ότι δεν θα επαναληφθεί και την Τουρκία να μην θελήσει να επωφεληθεί από το ατύχημα.

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ΥΠΕΞ, απηύθυνε γενικά έκκληση "για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές", μετά το αδέσποτο βλήμα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους.

«Μέσω του πρεσβευτή μας στη Συρία επικοινωνήσαμε με τις αρχές της Δαμασκού που μας βεβαίωσαν πως αυτό που συνέβη στα σύνορα με την Τουρκία ήταν ένα τραγικό ατύχημα και δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ. «Θεωρούμε πως είναι θεμελιώδους σημασίας να το ανακοινώσει επισήμως η Δαμασκός και να λήξει το επεισόδιο. Όλοι πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και κανείς να μην επωφεληθεί από ένα ατύχημα» κατέληξε

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139

tab10
Δημοσιεύσεις: 1022
Εγγραφή: Τρί 27 Μαρ 2012, 17:41
Has thanked: 32 times

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από tab10 » Πέμ 04 Οκτ 2012, 15:41

osfp-7 έγραψε:παλι αθωοι θα την πληρωσουν δυστυχως ,οπως παντα
αυτο ακριβως... σκατα στα κρατη και στους πολιτικους που βαζουν τους λαους να πεθαινουν μεταξυ τους για το γαμημενο το χρημα...μπασταρδια

Patras 3

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από Patras 3 » Πέμ 04 Οκτ 2012, 15:55

http://www.sigmalive.com/news/international/529234 Σε περιπέτειες οδηγείται η Τουρκία με τις περιπέτειες του πλέον ανεπαρκή υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας» δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς η τουρκική εθνοσυνέλευση συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών με αντικείμενο την πρόταση του πρωθυπουργού Ερντογάν να εξουσιοδοτηθεί η τουρκική κυβέρνηση για χρήση των ενόπλων δυνάμεων.



Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση) και το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση. Μιλώντας στην ολομέλεια πριν από την έναρξη της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΡΛΚ Μουχαρέμ Ιντζέ υποστήριξε ότι η πρόταση είναι «αόριστη». Τονίζοντας ότι στην πρόταση γίνεται λόγος για αποστολή των τουρκικών δυνάμεων «σε ξένες χώρες», είπε πως «με την άδεια αυτή μπορείτε να κάνετε παγκόσμιο πόλεμο, αλλά δεν διευκρινίζεται ούτε η περιοχή, ούτε η έκταση της επιχείρησης». Χαρακτήρισε και «αντισυνταγματική» την πρόταση λέγοντας πως ενώ το σύνταγμα κάνει λόγο για επίθεση, στην πρόταση αναφέρεται πως οι ενέργειες βρίσκονται «στα πρόθυρα ένοπλης επίθεσης».

Υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο από ποιόν ακριβώς προήλθαν τα πυρά που έπληξαν χτες την περιοχή Ακτσάκαλε, εννοώντας ότι είναι αόριστο αν τα πυρά προήλθαν από το καθεστώς Άσαντ ή τον «Ελεύθερο Στρατό της Συρίας».

«Θα οδηγήσετε σε περιπέτειες την Τουρκία με τις περιπέτειες του πλέον ανεπαρκή υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της Τουρκίας», είπε ο κ. Ιντζέ.
Εναντίον της πρότασης τάχθηκε και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης τάχθηκε εναντίον της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, υπονοώντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει τη πρόταση.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση με πλειοψηφία επί των παρευρισκόμενων βουλευτών. Η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων έχει ως εξής: Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης 326, Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα 135, Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 51, Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας 29, Ανεξάρτητοι 9, Κόμμα Συμμετοχικής Δημοκρατίας 1, κενή έδρα 1 (Σύνολο 550).

Patras 3

Re: Tουρκια-Συρια..

Δημοσίευση από Patras 3 » Πέμ 04 Οκτ 2012, 15:58

phpBB [video]
ελα ξεστραβωθειτε.γαμω το καρκινωμα που λεγετε αμερικη

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες