TIFOSERIE ITALIANE

Το Νο1 οπαδικό κίνημα στον κόσμο
Απάντηση
gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από gregoryg4 » Τετ 04 Δεκ 2013, 21:48

Ζαλευοντας απο τον genoano που εκανε αφιερωμα στους ιταλους οπαδους στο ULTRAS-TIFO, ειπα και εγω να κανω ενα αφιερωμα με λιγα λογακια για καθε tifoseria που ξερω. Δεν τις ξερω ολες, δεν ειμαι ιταλος. Ολες οι γνωσεις μου προερχονται απο περιοδικα, συζητησεις με ιταλους κτλ. Καποιες tifoserie δεν τις γραφω καθολου γιατι χρειαζονται κανονικο αφιερωμα καθως εχουνε μεγαλη ιστορια και δραση οπως Τορινο-Βερονα-Αταλαντα-Φιορεντινα κτλ...Ξεκιναμε και σιγα-σιγα συνεχιζουμε...

-ΑΝΚΟΝΑ
Μικρη ομαδα με αρκετα καλους ultras παρολα αυτά. Ιστορικο της γκρουπ ηταν οι Collettivo Curva Nord. Μεγαλη εχθρα με την Ασκολι λογω των αντιθετων πολιτικων πεπειθησεων αλλα και λογο της κοντινης αποστασης των δυο πολεων. Φιλοι με τους Mastiffs της Ναπολι. Το τωρινο γκρουπ ονομαζεται Curva Nord.
-ΑΣΚΟΛΙ
Ιστορικη ομαδα της serie A με αρκετες συμμετοχες σε αυτην. Γνωστοι για τα ακροδεξια τους πιστευω. Ιστορικο τους γκρουπ ηταν οι Settembre Bianconero ‘74(παραλλαγη της ονομασιας της παλαιστινιακης οργανωσης ‘’Μαυρος Σεπτεμβρης’’ που ηταν υπευθυνη για την δολοφονια των ισραηλινων αθλητων στην ολυμπιαδα του Μοναχου το 1972. Αλλα ιστορικα γκρουπ ηταν οι Stra Kaos ’85, Gruppo Rasta κ.α. Στις αρχες του 2000 ειχανε μια από τις πιο ωραιες κερκιδες της Ιταλιας από αποψη φωνης. Το 2005 όλα τα γκρουπ ενωθηκαν και δημιουργηθηκαν οι Ascoli Piceno που όμως δεν αντεξαν πολύ. Οι ιταλοι λενε ότι είναι καλη tifoseria αλλα όχι για την serie A εξαιτιας της μικρης επιδοσης τους στα επεισοδια και στις μετακινησεις. Μεγαλη εχθρα με την Σαμπενεντενεσε λογω της κοντινης αποστασης και μετα με την Ανκονα. Φιλοι με Λατσιο και Μονακο.
-ΑΡΕΤΣΟ
Την δεκαετια του 2000 ειχανε μια από τις πιο ομορφες κερκιδες των μικροτερων κατηγοριων της Ιταλιας με ωραιες χορογραφιες και με τα casual-αγγλικο στυλ πανο τους. Ιστορικα γκρουπ οι Commando Ultra ’77 & οι Fossa. Τα πολιτικα τους μπερδεμενα με μια ελαφρως κλιση προς την αριστερα.
-ΑΝΤΡΙΑ
Μικρη ομαδα, μικρη tifoseria αλλα το ιστορικο τους γκρουπ αρκετα γνωστο στην Ιταλια εξαιτιας του ονοματος του:New Blue Generation που διαλυθηκε στα τελη του ’90. Το τωρινο γκρουπ ονομαζεται Brigata Fidelis.
-ΑΒΕΛΙΝΟ
Ομαδα αρκετα γνωστη όχι μονο λογο Αναστοπουλου, αλλα και γιατι εχει αρκετες συμμετοχες στην serie A. Καλη tifoseria, με καλες εκδρομες, μονο που η για χρονια αφανεια από τα πρωταθληματα της serie A & B ειχε αντικτυπο στην υποστηριξη της πολης σε αυτην. Ιστορικα γκρουπ ηταν οι Green Stars ’78, New bush, Cruels κ.α. Μεγαλη εχθρα με Σαλερνιτανα.
-ΜΠΑΡΙ
Αυθεντικη ιταλικη tifoseria με το γνωστο ιταλικο στυλ υποστηριξης. Μεγαλη εχθρα με Λετσε, Ταραντο και Φοτζια. Ιστορικο της γκρουπ ένα από τα πιο γνωστα της Ιταλιας οι Ultras Curva Nord 1976 με εβλημα την νεκροκεφαλη που τοσος ντορος γινεται εδώ μεσα λογο της ομοιτητας της με της Θυρας 13. Φιλοι με Σαμπντορια, Σαλερνιτανα, Ρετζινα. Αρκετα καλοι στις εκδρομες αν και βοηθιουνται πολύ από τους νοτιους που δουλευουν στο Βορρα. Δεξιων πεπειθησεων ανεκαθεν.
-ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Μια από τις πιο ιστορικες tifoserie της Ιταλιας. Από τους πρωτους με μεγαλα κερκιδοπανα. Ιστορικα της γκρουπ την δεκαετια του ’80 αλλα και του ’90 οι Forever Ultras ‘74(υπαρχει ακομα), Total Chaos ‘77(δεν υπαρχει), Mods ‘82(τωρα εχουν ονομαστει σε Beata Gioventu) και οι Freak Boys. Tifoseria αριστερών πεποιθήσεων, με τους Mods να κλείνουν προς την δεξιά. Εξωγηπεδικα οι Mods θεωρουνται ένα απο τα καλυτερα γκρουπ. Οι σχεσεις μεταξυ FU & Mods παντα ηταν ταραγμενες με αποτελεσμα μια φιλια 20 ετων με την Μιλαν να τελειωσει αδοξα στα τελη του ’90. Στα τελη του ’90 τελειωσε και η φιλια των Mods με τους Ρωμαιους με τον χειροτερο τροπο κατι που εδωσε το δικαιωμα, δικαιολογημενα, σε ολη την Ιταλια να τους αποκαλει ‘’SPIE’’, δηλαδη ρουφιανους, επειδη εδωσαν ονοματα οπαδων της Ρομα στην αστυνομια για καποια επεισοδια που ειχαν κανει μαζι. Μεγαλυτερος εχθρος τους η Φιορεντινα.
-ΜΠΡΕΣΙΑ
Μια από τις καλυτερες tifoseria της Ιταλιας σε mentalita. Καποιοι λενε ότι την δεκαετια του ’80 ηταν καλυτεροι της Ατάλαντα που είναι ο μεγαλυτερος εχθρος τους και τα παιχνιδια τους συνοδευονται παντα από μεγαλα επεισοδια. Ιστορικο γκρουπ ηταν οι Commando Ultra’ Curva Nord ’79. Στις αρχες του ’00 ειχαμε την διαλυση τους και την γεννηση πολλων γκρουπ όπως οι Paesa, Muppet Show, Sezione, Brixia & Brescia 1911. Οι τελευταιοι καταφεραν να ηγηθουν της Curva Nord δεινοντας πιο οπαδικη νοοτροπια στο πεταλο ανεβαζοντας το κατακορυφα. Οι Brescia 1911 είναι τους δογματος της παλιας νοοτροπιας των ultras και εναντιον του μοντερνου ποδοσφαιρου. Δεν είναι τυχαιο ότι είχαν και εχουν ηγετικο ρολο σε οποιαδηποτε κινητοποιηση κανουν οι ιταλοι ultras. Στα μεσα του ’00 ειχαμε τριγμους μεταξυ των γκρουπ με αποτελεσμα οι Brescia 1911 να μεινουν μονοι τους στο πεταλο με τα υπολοιπα γκρουπ να μετακομιζουν διπλα στο πεταλο των φιλοξενουμενων, ενώ στις εκδρομες καθοταν παντα χωριστα με εμφανης το κενο μεταξυ τους. Περσι όλα αυτά τα γκρουπ ενωθηκαν σε ένα με την ονομασια Curva Nord και όπως το λεει η ονομασια τους μετακομισαν στο πεταλο με τους Brescia 1911 να μετακομιζουν εκει που ηταν αυτοι. Παρανοια. Οι BS 1911 είναι απολιτικοι ενώ οι CN είναι δεξιοι. Το μονο που τους ενωνει είναι η φιλια πολλων ετων με την Μιλαν και η εχθρα για την Ατάλαντα και την Βερονα κυριως. Αλλοι φιλοι είναι οι οπαδοι της Σαλερνιτανα και της Τσεζενα ενώ οι BS εχουν φιλια με τους Magic Fans της Σεντ Ετιεν.
-ΚΑΛΙΑΡΙ
Η tifoseria της Καλιαρι αρχισε να φαινεται στο ιταλικο πανοραμα το 1987 με την ιδρυση των Sconvolts. Ένα group σεβαστο στους κολπους των ιταλων ultras για την νοοτροπια του και τα ευστοχα οπαδικα σλογκαν. Οι Sconvolts ηγουνται μεχρι και σημερα το πεταλο. Άλλο ιστορικο γκρουπ ηταν οι Furiosi. Ένα γκρουπ ‘’casual’’, που παντα ψαχνονταν για αντιπαλους οπαδους, ενώ ειχε ακροδεξιες πεπειθησεις. Οι σχεσεις μεταξυ των δυο γκρουπ ηταν παντα κακες με αρκετα επεισοδια μεταξυ τους που ειχε σαν αποτελεσμα την διαλυση των Furiosi το 2003.Δεν εχουν καμμια φιλια, ενώ μεγαλοι τους εχθροι είναι οι Ναπολι,Τζενοα και Μιλαν.
-ΚΑΤΑΝΙΑ
Όταν ανεβηκε η Κατανια το 2006 στην Serie A, οι ιταλοι ultras ελεγαν ότι η tifoseria της Κατανια θα εφτανε κορυφη, ξεπερνοντας αυτους της Ναπολι. Τα γεγονοντα με τον θανατο του μπατσου Ρασιτι, στο ντερμπι με την Παλερμο το 2007, δυστυχως σταματησε αυτην την ανοδικη τους πορεια. Εχουνε καυτη εδρα με 3 πυρηνες ultras στο γηπεδο τους(εκτος τα δυο πεταλα εχουν και στην κεντρικη,διπλα στους φιλοξενουμενους), ενώ είναι παντα ετοιμοι για μανουρες. Τα γκρουπ τους είναι οι ANR Ultras, Irriducibili ’91, I Pazzi, και οι A Sostegno di Una Fede. Φιλιες δεν εχουν ενώ μεγαλοι τους εχθροι είναι η Παλερμο, η Μεσσινα, η Ταραντο ενώ τα τελευταια χρονια εχουν εντονη κοντρα με την Ατάλαντα με πολλα επεισοδια στα μεταξυ τους παιχνιδια.
-ΚΑΤΑΝΤΖΑΡΟ
Μια από τις πιο ομορφες σε εικονα κερκιδες της Ιταλιας, με πρωτοτυπες χορογραφιες ενώ ξεχωριζει το αγγλικο στυλ στα πανο τους, οπου σχεδον όλα εχουνε γηπεδικα σλογκαν γραμμενα στα αγγλικα. Ιστορικο τους γκρουπ μεχρι και σημερα είναι οι Ultras Catanzaro 1973. Εχουν φιλιες με Φιορεντινα, Μπαρλετα και Μπρεσια, ενώ μεγαλος τους εχθρος είναι η Κοσενζα οπου είναι το τοπικο ντερμπι της περιοχης.
-ΚΑΒΕΣΕ
Η Καβεσε, μια μικρη ομαδα της Νοτιας Ιταλιας,ειχε παντα μια tifoseria με εντονη την mentalita ultras από την δεκαετια του ’90 με τους Ultra’ Cava. Εγινε γνωστη όμως τα τελευταια χρονια με το πασιγνωστο συνθημα τους ‘’ Dale Cavese’’. Εχουνε το παραδοσιακο ιταλικο στυλ με το ατελειωτο τραγουδι και τις αμετρητες σημαιες. Η κερκιδα τους είναι μια από τις καλυτερες αυτην τη στιγμη. Ιστορικα γκρουπ που συνεχιζουν μεχρι και σημερα είναι οι Acid Boys και οι Nucleo Mods ’88. Μεγαλος τους εχθρος η Σαλερνιτανα.

pasvigroup
Δημοσιεύσεις: 1476
Εγγραφή: Τετ 16 Νοέμ 2011, 23:13
Has thanked: 332 times
Been thanked: 34 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από pasvigroup » Τετ 04 Δεκ 2013, 23:01

Που να αρχίσεις κ που να τελειώσεις....Ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια πρέπει να γράψεις. Χάνει η μάνα το παιδί κ το παιδί την μάνα.
What a great day for football, all we need is some green grass and a ball.”

gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από gregoryg4 » Πέμ 05 Δεκ 2013, 21:42

-ΤΣΕΖΕΝΑ
Εικόνα
Ιστορικη ομαδα της serie A με πολλες συμμετοχες σε αυτή. Μια αθορυβη αλλα σταθερη tifoseria τοσο στα εντος οσο και στα εκτος. Ιστορικα γκρουπ είναι οι Weiss schwarz brigaden ’81, οι Sconvolts και οι Viking ’86. Άλλο ιστορικο γκρουπ ηταν οι Mad Men. Όλα τα γκρουπ ειχανε πρωτοτυπα εβληματα, οι WSB, που εχουν γερμανικο ονομα να διευκρινισουμε προς τιμη ενός αυστριακου τους παιχτη που επαιξε στην Τσεζενα από το ’78 εως το ’83, εχουν έναν ηρωα από κομικ τον Ranxerox(καποτε οι Mad Boys τον ειχαν χρησιμοποιησει στα λευκα κασκολ που ειχαν βγαλει το 96-97), οι Sconvolts την σημαια των Rastafari, ενώ οι Mad Men ειχαν στο κεντρο του πανο τους την σημαια της Κολομβιας προς τιμη των ‘’προιοντων’’ που παραγει. Μεγαλοι τους εχθροι είναι οι Μπολονια και η Φιορεντινα σαν κοντινες τους πολεις. Εχουν φιλια με την Μπρεσια, την Μαντοβα, την Παλερμο και με τους Magic Fans της Σεντ Ετιεν. Πολιτικα παντα ειχανε μια κληση προς τα δεξια.
-ΚΟΜΟ
Εικόνα
Μικρη ομαδα με πολλες συμμετοχες στην serie A, σχεδον ολη την δεκαετια του ‘ 80. Παρολα αυτά εχουν πολύ καλη tifoseria με πιστο κοσμο, καλες εκδρομες και αρκετα επεισοδια. Αυτην την στιγμη μαλιστα εχουν γυρω στους 150 diffidati. Ιστορικα γκρουπ οι Fossa Lariana και οι Panthers που συγκαταλεγονται στα καλυτερα της δεκαετιας του ’80. Μετα την διαλυση των Fossa Lariana το 1990, την ηγεσια του πεταλου ανελαβαν οι Blue Fans Como και οι Ultras Como που όμως σταματησαν τις δραστηριοτητες τους το 2002 εξαιτιας της πιεσης της αστυνομιας. Από τοτε υιοθετησαν το αγγλικο στυλ με μικρα πανο, χωρις τυμπανα κτλ. Τωρα δεν υπαρχει καποιο γκρουπ να ξεχωριζει. Μετα από πολλα χρονια σταματησε η φιλια με την Βισεντζα ενώ εχουν φιλια με το νοτιο πεταλο της Λιον. Μεγαλος τους εχθρος με πολλα επεισοδια η Βαρεζε.
-ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ
Εικόνα
Σχεδον ολη την δεκαετια του ’90 συμετειχε στην serie A. Είναι μια tifoseria που ξεκινησε την δεκαετια του ’70 στο Βορειο Πεταλο αλλα την δεκαετια του ’80 κατεληξε στο νοτιο πεταλο που ονομαζετε τωρα Erminio Favalli(σημαια της ομαδας και αρχηγος της για χρονια). Ιστορικα γκρουπ ηταν οι Longobards, οι Road Kids και οι Sanitarium. Τωρινα γκρουπ είναι οι Ultras Cremona ’99 και οι Vecchio Joker που δημιουργηθηκε από πρωην μελη των Sanitarium. Φιλια με Βισεντζα ενώ εχθροι τους είναι η Πιασεντζα που είναι τοπικο ντερμπι.
-ΚΟΣΕΝΤΣΑ
Εικόνα
Μια από τις πιο συμπαθητικες tifoserie της Ιταλιας. Πολυχρωμη με το κλασσικο ιταλικο στυλ, παθιασμενη και πιστη με μαζικες εκδρομες παρα τον σχετικα μικρο πλυθησμο της πολης. Ηταν οι πρωτοι που πηραν την πρωτοβουλια να κατσουν ολοι οι Ιταλοι ultras στο ιδιο τραπεζι και να συζητησουν για τα θεματα τους το μακρινο 1985. Η συναντηση εγινε στην πολη τους. Ιστορικο γκρουπ και ένα από τα πιο σεβαστα στο ιταλικο πανοραμα ηταν οι Nucleo Sconvolti ’83 που διαλυθηκαν το ’99. Το ονομα τους ηταν πρωτοτυπο για την εποχη όπως και το εβλημα τους που ηταν η μαριχαουανα. Εξεδιδαν και ένα φανζιν το ‘’Tam Tam e Segnali di Fumo’’ που ηταν αρκετα γνωστο όχι μονο για τα οπαδικα θεματα αλλα και για κοινωνικα. Δεν μπορουσε να ηταν διαφορετικα καθως είναι αριστερη tifoseria. Σημερινα γκρουπ είναι οι Brigate ’87, Amantea,Cosenza Vecchia, Rebel Fans, Alkool Group και καθονται στο νοτιο πεταλο. Στο βορειο πεταλο υπηρχαν οι Curva Nord Cosenza με χαρακτηριστικο τους το αγγλικο στυλ υποστηριξης. Το 2011 απογοητευμενοι με την tessera del tifoso και τους περιοριστικους ορους για τους οπαδους από την ιταλικη κυβερνηση, αποφασισαν να σταματησουν τις δραστηριοτητες τους με την αγαπημενη τους ομαδα και να ιδρυσουν μια νεα οπου θα μπορουν να είναι ελευθεροι να την υποστηριζουν όπως θελουν. Ετσι δημιουργηθηκε η Brutium Cosenza, ομαδα που αυτή τη στιγμη βρισκεται στα εραστιτεχνικα. Μεγαλος τους εχθρος είναι η Καταντζαρο που είναι τοπικο ντερμπι ενώ είναι φιλοι με την Ανκονα και την Τερνανα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gregoryg4 την Πέμ 05 Δεκ 2013, 22:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Dutikos_h
Δημοσιεύσεις: 692
Εγγραφή: Τετ 01 Αύγ 2012, 14:40
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από Dutikos_h » Πέμ 05 Δεκ 2013, 21:57

Η κατανια εχει φιλιες με ναπολι...τζενοα-ναπολι-κατανια..

gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από gregoryg4 » Σάβ 28 Δεκ 2013, 14:46

-ΕΜΠΟΛΙ
Μικρη tifoseria,αριστερων πεπειθησεων. Τα δυο ιστορικα τους γκρουπ οι Rangers ‘76(σταματησαν περσι τις δραστηριοτητες τους) και οι Desperados ’83 είναι από τα πιο γνωστα στο ιταλικο πανοραμα. Μαλιστα ο capo των Desperados ηταν από τους πιο σεβαστους οπαδους και όταν πεθανε πριν λιγα χρονια σχεδον ολη η οπαδικη ιταλια σηκωσε πανο για τον χαμο του. Μεγαλη φιλια με την Παρμα ενώ καποιος μεγαλος εχθρος δεν υπαρχει, πιθανον η Πιζα να είναι ο πιο μισητος.
-ΦΟΤΖΙΑ
Επαιξε τεσσερις σεζον στην serie A στις αρχες του ’90, οπου εδειξε την δυναμικη της σαν ultras. Μια από τις καλυτερες tifoserie της Νοτιας Ιταλιας, με καυτη εδρα, ογκωδεις εκδρομες και παντα ετοιμοι να υποδεχτουν οποιον φιλοξενουμενο πηγαινε στην εδρα τους. Ιστορικο γκρουπ οι Regime Rossonero 1980, το οποιο διασπαστηκε το 2001. Οι βετερανοι τους σχηματος εγκατασταθηκαν στην κεκριδα κοντα στο Βορειο Πεταλο, όμως και αυτοι ηταν χωρισμενοι σε δυο γκρουπ τους Ultras 1980 και τους Vecchie Regime. Οι Ultras 1980 είναι το μεγαλυτερο γκρουπ αυτή τη στιγμη στην tifoseria. Στην Curva Sud παρεμεινε το υπολοιπο γκρουπ από τους Regime Rossonero, που όμως δεν καταφερε να ηγηθει του πεταλου, στο οποιο συνηπαρχει με αλλα τρια γκρουπ τους Fedellissimi Del Borgo, Borgo Croci, Facce Strane. Παρολα αυτά συνεργαζονται αψογα μεταξυ τους. Δεν εχουν καποια αξιολογη φιλια ενώ οι εχθρες είναι πολλες ειδικα με τη Μπαρι και την Ταραντο που είναι από την ιδια επαρχια, την Πουλια. Το ντερμπι με την Ταραντο είναι το καλυτερο ολων των χαμηλοτερων κατηγοριων. Οι πολιτικες τους πεπειθησεις εδώ και πολλα χρονια είναι της ακρας δεξιας.
-ΛΕΤΣΕ
Μια από τις πιο καυτες εδρες της Ιταλιας, με ιταλικο στυλ και εντονη την mentalita ultras. Αν οι εκδρομες τους δεν ηταν μικρες θα ηταν πιο ψηλα στο ιταλικο πανοραμα. Ιστορικα γκρουπ ηταν οι Ragazzi della Nord και οι Gioventu Giallorossa. Από το 1996 το Βορειο πεταλο το ηγουνται οι Ultra’ Lecce. Εχουνε φιλια με την Παλερμο. Το ντερμπι με την Μπαρι είναι από τα πιο καυτα της Νοτιας Ιταλιας. Αλλοι μεγαλοι τους εχθροι είναι η Ταραντο, η Ναπολι και η Σαλερνιτανα.
-ΛΟΥΚΕΖΕ
Μικρη ομαδα, μικρη πολη με πιστο κοινο και ομορφη ατμοσφαιρα στα εντος. Ιστορικα γκρουπ ηταν οι Panthers Front ’77 και οι Forever Ultras. Μετα το τελος των Panthers Front το ’95 την ηγεσια του πεταλου ανελαβαν οι Ultras Lucca που ειχαν ενωτικες διαθεσεις σε ένα γκρουπ αν και αυτό κρατησε ένα χρονο. Το μονο που εμεινε ηταν το ενωτικο πανο C.U.C.O. (Commando Ultra’ Curva Ovest). Το 1998 ιδρυονται οι Bulldog, ένα ακροδεξιο ή καλυτερα ναζιστικο γκρουπ, αρκετα μπαχαλακηδες αλλα το προβλημα είναι ότι δημιουργησαν πολλα προβληματα στην tifoseria με τις επιθεσεις τους εναντιον δυο αριστερων γκρουπ της ομαδας τους, αλλα και στην τοπικη κοινωνια της Λουκα με τις επιθεσεις τους εναντιον αριστερων, φοιτητων κυριως. Αυτές τους οι ενεργειες ειχαν σαν αποτελεσμα την σχεδον ολοκληρωτικη συλληψη του γκρουπ από την αστυνομια. Σημερα το γκρουπ παραμενει δυνατο και ενωμενο αλλα είναι εκτος γηπεδου.

gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από gregoryg4 » Σάβ 28 Δεκ 2013, 15:16

-ΙΝΤΕΡ
Ιστορικη tifoseria από τις πρωτες του ιταλικου πανοραματος με τους Boys San να ιδρυονται το 1969 οπου μεχρι εχουν τον ηγετικο ρολο στο πεταλο. Ακολουθησαν οι Forever Ultras το 1975 ενώ στα τελη του ’80 μεταονομαστηκαν σε σκετο Ultras. Είναι ένα γκρουπ οπου μεχρι και σημερα είναι πιστο στις πατροπαραδοτες αξιες των πρωτων ιταλων ultras. Είναι οι ιδεολογοι της Curva Nord. Μεχρι τα μισα του ’80 και συγκεκριμενα το ’84 οι interisti ηταν μια απλη ιταλικη tifoseria με πρωτο μελημα τους την κερκιδα. Με την ιδρυση των Viking αλλα κυριως των Skins ένα χρονο αργοτερα η tifoseria εκτοξευτηκε στις συγκρουσεις με τους αντιπαλους οπαδους. Οι Skins πιστοποιησαν τις ακροδεξιες πεπειθησεις του πεταλου κανοντας το, το πιο δεξιο πεταλο της δεκαετιας του ’80, με ρατσιστικα πανο, ναζιστικα συμβολα κτλ. Κυριο μελημα τους ηταν η συγκρουση με τους αντιπαλους κανοντας τους ένα από τα πιο σεβαστα και σκληροπυρηνικα γκρουπ στην ιστορια του ιταλικου οπαδικου κινηματος. Το προβλημα ηταν όμως ότι οι συμπλοκες επεκταθηκαν και εκτος γηπεδου, στην μικρη κοινωνια τοτε του Μιλανου, με επιθεσεις σε μεταναστες και αριστερους με αποτελεσμα η αστυνομια να ψαχνει πατημα για να τους διαλυσει. Το πατημα βρεθηκε το 1988 οπου ο αρχηγος των Skins σε συμπλοκες με οπαδους της Ασκολι στην τοπικη πολη σκοτωσε έναν 20χρονο οπαδο. Πολλα μελη τους κατηγορηθηκαν και βρεθηκαν στην φυλακη. Οσα μελη τους δεν ειχαν προβλημα μαζι με καινουργια προσωπα ιδρυσαν τους Irriducibili το ’88 με τις ιδιες προθεσεις αλλα με λιγοτερες πολιτικες εκδηλωσεις. Ουσιαστικα σταματησαν να εκθετουν ναζιστικα συμβολα. Οι Irriducibili ηταν μαλιστα ένα από τα πρωτα ιταλικα γκρουπ που ψαχνοταν συνεχως για πανια αντιπαλων. Την δεκαετια του ’90 η Curva Nord εξελιχθηκε εντονα στις χορογραφιες με τεραστιες, εξυπνες και πρωτοτυπες, διατηροντας το ιταλικο στυλ. Από το 2000 η tifoseria εχει πεσει αρκετα εξαιτιας των σχεσεων τους με την διοικηση αλλα και των εξωγηπεδικων ‘’δουλειων’’ ιστορικων και ηγετικων οπαδων της. Μεγαλη φιλια με την Λατσιο που πηγαζει από την κοινα πολιτικα πιστευω, ενώ οι Irriducibili εχουν με τους Blood & Honor της Βαρεζε για τους ιδιους λογους. Μεγαλος εχθρος είναι φυσικα η Μιλαν, ενώ η Ατάλαντα τα τελευταια χρονια είναι ο κυριως εχθρος της δεκαετιας με πολλα επεισοδια μεταξυ τους.Δεν πρεπει να παραλειψουμε μια φιλια που εχει πλεον εξελιχθει σε μια μεγαλη εχθρα, αυτή με την Βερονα παρα τα ιδια πολιτικα πιστευω.

gregoryg4
Δημοσιεύσεις: 669
Εγγραφή: Παρ 19 Νοέμ 2010, 19:14
Has thanked: 16 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από gregoryg4 » Σάβ 28 Δεκ 2013, 15:29

μερικες φωτογραφιες...
-ΑΝΤΡΙΑ
Εικόνα
-ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Εικόνα
-ΑΣΚΟΛΙ
Εικόνα
-ΜΠΑΡΙ
Εικόνα
-ΜΠΡΕΣΙΑ
Εικόνα
-ΑΡΕΤΣΟ
Εικόνα
-ΚΑΤΑΝΙΑ
Εικόνα
-ΚΑΛΙΑΡΙ
Εικόνα
-ΑΝΚΟΝΑ
Εικόνα
-ΚΑΒΕΣΕ
Εικόνα
-ΑΒΕΛΙΝΟ
Εικόνα

plapoutas7
Δημοσιεύσεις: 3921
Εγγραφή: Δευ 22 Νοέμ 2010, 03:51
Has thanked: 412 times
Been thanked: 25 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από plapoutas7 » Σάβ 28 Δεκ 2013, 18:51

exei plirofories o joe apo galatasaray...
1916-2015

Άβαταρ μέλους
Irlandos 1
Δημοσιεύσεις: 6914
Εγγραφή: Δευ 26 Σεπ 2011, 15:20
Has thanked: 50 times
Been thanked: 94 times

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από Irlandos 1 » Σάβ 28 Δεκ 2013, 19:18

μη γαμάτε το τόπικ ρε o:t

Άβαταρ μέλους
giomatos6
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Τρί 22 Οκτ 2013, 16:52

Re: TIFOSERIE ITALIANE

Δημοσίευση από giomatos6 » Σάβ 18 Ιαν 2014, 03:18

aekole έγραψε:στα παπάρια μας
opws exei pei k kapoios dikos sas filos m kapote:ti Ultras k mlks??Ultras einai mono ths Marseille!!
Oriste?Parakalw..?

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 155 επισκέπτες