"Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Αποτοξίνωση από τη στρόγγυλη θεά
Απάντηση
SHC
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: Κυρ 24 Ιουν 2012, 22:59
Has thanked: 20 times
Been thanked: 34 times

"Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Δημοσίευση από SHC » Πέμ 05 Νοέμ 2020, 00:23

Ένα θέμα που σκέφτηκα να φτιάξω καθώς νομίζω λίγο ή πολύ, όλοι βρίσκονται σε έναν κλοιό πολύ δύσκολο στα εργασιακά. Αυτή τη φράση που έβαλα για τίτλο ειναι αυτό που έλεγα σήμερα αφού σχολασα σε έναν συνάδελφο (τουρκος 😂😂 ) στο δρόμο για το σπιτι καθώς βλέπω πως πέρα από εμένα που δουλεύω part-time με υπερεργασία (όχι υπερωρίες γιατί υπερωρία θεωρείται αν είσαι full time)*, δηλαδή εξαωρα και μερικά οχταωρα, ακουμπάει πολλούς. Στη δουλειά μου δλδ που είναι legit επιχείρηση με πάνω από 40 άτομα προσωπικό δε νομίζω να είναι κανείς ευχαριστημένος από τις απολαβές του (μπορεί ούτε ο διευθυντής/υποδιευθυντής αν και δε με νοιάζει κ πολύ αν και οκ άτομα για τέτοια θέση) και έχει κόσμο από 28 μέχρι και 59 ετών μέσα.. θα θελα να ακούσω καμία άλλη κατάσταση γτ οκ σαφώς όλοι ξέρουμε ότι είναι μπουρδέλο η φάση, από την άλλη όλο και πετσοκοβουνε τα πετσοκομενα, όλο και περισσότερο εντατικοποιειται η εργασία και πάνε να περάσουν και ένα νέο νόμο για τις υπερωρίες τώρα που ουσιαστικά δε θα πληρώνονται αλλά θα παίρνεις ρεπό ή θα δουλεύεις λιγότερες ώρες άλλες μέρες**. Ποια η γνώμη σας, πως βιώνεται τη φάση στη δουλειά σας (σαφώς δε χρειάζεται να αναφέρεται τπτ σχετικό με το αντικείμενο) και πώς την παλεύεται γενικά. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω για πόσο ακόμη, σκέφτομαι να ασχοληθώ με τα πτυχία και να κάνω το σκατό Μ παξιμάδι από το να δουλεύω σε τέτοια εργασιακά περιβάλλοντα..
Φοβάμαι δε θα απαντήσει κανείς.. :xartaeto
Υγ: προσπαθήστε αν απαντήστε να αφήστε τις οπαδικες κόντρες απ'έξω έστω να γραφτούν 2-3 σελίδες που θα έχουν νόημα..

*https://www.itspossible.gr/%CE%BF%CE%B9 ... %BD%CF%84/
** https://www.iefimerida.gr/ellada/ergasi ... ndikalismo

bullis
Δημοσιεύσεις: 2460
Εγγραφή: Πέμ 19 Ιαν 2012, 09:40
Has thanked: 217 times
Been thanked: 112 times

Re: "Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Δημοσίευση από bullis » Πέμ 05 Νοέμ 2020, 09:42

Έτσι όπως δουλεύει το καπιταλιστικο σύστημα είναι αναπόφευκτο, η δύναμη θα μεταφέρεται προς αυτούς που την έχουν ήδη, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι αδύναμοι πιέζονται. Περιμένουν μόνο από νόμους και κανονισμούς να τους προστατεύουν, αλλά αυτοί βγαίνουν στην ουσία από τους δυνατούς οπότε δεν υπάρχει τύχη, ειδικά σε περιπτώσεις πίεσης όπου οι μεταρρυθμίσεις "επιβάλλονται για λόγους γενικού συμφέροντος". Τώρα μέσα σε όλο αυτό, από τη στιγμή που συνολικά δεν αλλάζει το κοινωνικό σύστημα, ο καθένας πάει να καβαντζωθει όπως μπορει και οποιος σώσει τον εαυτό του.. ειδικά όταν έχουμε πάψει να συνεργαζόμαστε και εσχάτως να φοβόμαστε ο ένας τον άλλο, να απομακρυνομαστε μεταξυ μας και να κρυβόμαστε στη μιζέρια μας πίσω από τις μάσκες.
Δυστυχώς έχουμε χάσει τις αξίες μας και έχουμε γίνει δούλοι του συστήματος και των εαυτών μας και δεν βλέπω τρόπο εξόδου πάρα μόνο μέσα από την καταστροφή, δυστυχώς αλλιώς θα παλεύουμε συνεχώς με τα ίδια θεριά, άλλοι περίσσοτερο άλλοι λιγότερο (και αυτοί συνεχώς όλο και πιο λίγοι)
Τώρα οδηγίες για να επιβιώσει ο καθένας μέσα σε αυτό το βούρκο.. οι γνωστές, δουλειά δουλειά δουλειά ή αλλιώς παρανομία, με κάθε ένα από αυτά να συνεπάγεται απώλεια της ζωής με τον ενα η τον άλλο τρόπο .. 🙄
Γιατί και πώς;

Άβαταρ μέλους
j.rebel
Δημοσιεύσεις: 5175
Εγγραφή: Τρί 10 Ιουν 2014, 09:36
Has thanked: 411 times
Been thanked: 360 times

Re: "Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Δημοσίευση από j.rebel » Πέμ 05 Νοέμ 2020, 12:31

Poly fovamai oti to erfo twra arxizei...k den exoume dei akoma tipota sta ergasiaka

Άβαταρ μέλους
bongo
Δημοσιεύσεις: 785
Εγγραφή: Πέμ 09 Ιουν 2011, 00:53
Has thanked: 216 times
Been thanked: 259 times

Re: "Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Δημοσίευση από bongo » Πέμ 05 Νοέμ 2020, 14:08

Αυτό το καινούριο φρούτο με τις "υπερωρίες" που τις παίρνεις ρεπό μετά, το έχω ζήσει στο εξωτερικό.
Ζημιωμενος ξεκάθαρα ο εργαζόμενος.
Οχι μόνο γιατί σου κλέβουν το επιπλέον κόστος (εισοδημα) της υπερωριας, αλλα και γιατί δεν σου εγγυάται ότι τα οποία ρεπό θα τα πάρεις όποτε θες εσύ.
Τι να το κάνω δηλαδη αν έχει αναδουλειά πχ μια άκυρη Τρίτη και μου πει ο από πάνω πουλο τώρα από τις 3 και μετα.
Οκ "καλοδεχουμενο" να φύγω πιο νωρίς, αλλά έτσι ξαφνικά χωρίς πλάνο δεν μπορείς να το οργανώσεις προς προσωπικό όφελος ευκολα.
Αυτό που με πείραξε εμενα πιο πολύ οσο το βίωσα είναι οτι ουσιαστικά οι υπερωρίες γράφονταν στο "κιταπι" και εντέλει μου χρωστάνε μερες συσσωρευτικα που ποτε δεν μπόρεσα να παρω λογω "φόρτου εργασίας".
Ή επαιρνα ρεπό αλλα μου έλεγαν "να είσαι και στο τηλέφωνο σε περιπτωση που σκάσει μαλακια και θα τα βρούμε μετά". Και πόσα ρεπό γαμηθηκαν ετσι.
Ας όψεται η ανάγκη, αλλα γίνονται μεγάλα καριολικια με όλα αυτά τα "ευελικτα" σχεδια.

Δεν έχω δει αναλυτικα το προτεινόμενο πλαίσιο πλήρως και δεν ξερω τι ασφαλιστικές δικλείδες εχει για τους εργαζομενους, εάν εχει δηλαδη.

Το ότι έρχονται (ακομα πιο) ΔΥΣΚΟΛΑ εργασιακά χρόνια είναι σίγουρο.
Παράλληλα με τις οποιες κοινωνικές αντιδράσεις μας, πρέπει να κοιταζουμε και ο καθένας προσωπικά να δυναμώνει τον εαυτό του οσο περισσότερο μπορεί.
Όσοι είστε σε μεγάλη πόλη μάθετε κάποια τέχνη/ μερεμέτι, όσοι είστε επαρχία βρείτε και κάποια ενασχόληση με τη γη.
Ψαχτείτε εαν μπορείτε με online courses σε οτι σας ενδιαφέρει κτλ.
Θελει διαρκή προσωπική κινητοποίηση και λιγο θάρρος/ θράσος.
Ζουμε σε μια κοινωνία που διαχρονικά εχει αποθαρρύνει δομικά και ψυχολογικά την ατομική πρωτοβουλία και καινοτομία κι αυτο εχει στερήσει πολλές διεξόδους, γαμησε τα.

Επανερχομενος στα διάφορα κόλπα "ευελικτης εργασίας", κάτι που με θλίβει γαμα τα, είναι ότι λενε πως το κάνουν αυτό προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η αγορά εργασίας και να φέρουν επενδύσεις και τετοια.
Πραγματικά όμως δε βλέπω επενδύσεις δυνατές να έρχονται.
Αντικειμενικά δηλαδή, να μου λένε ότι έρχονται παραγωγικές μονάδες καινούριες, ανοίγουμε ναυπηγεία που φυτοζωουν, δίνουμε σοβαρά κινητρα σε παιδιά να ξεκινήσουν τις οποιες ιδεες τους, να κάτσω να το σκεφτώ και το ευελικτο ωράριο και ολα.
Προς το παρόν, βλεπω οτι πχ ο "Πιτσος" φεύγει από Ελλάδα.
Οτι από σοβαρές επενδύσεις μέχρι στιγμής μόνο το Ελληνικό έχω ακούσει κι ακόμα περιμένουμε δηλαδη να ξεκινήσει - αφηνω στην άκρη το ποσο παραγωγικο μακροπροθεσμα θα ειναι ή όχι.
Άρα τι ακριβώς κάνουμε;
Το όλο μοντέλο της χώρας είναι άθλιο.
Με "υπηρεσίες" μόνο (τουρισμός, εστίαση κτλ) δεν κανεις δουλειά.
Θελει παραγωγή.
Ακομα και κατι θετικο όπως οι ανανεώσιμες ενέργειες, πανε και τα ΓΑΜΑΝΕ..


Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

γι'αυτό που δεν καταλαβαίνουνε οι άλλοι

SHC
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: Κυρ 24 Ιουν 2012, 22:59
Has thanked: 20 times
Been thanked: 34 times

Re: "Πολύ κούραση-Λιγα λεφτά"

Δημοσίευση από SHC » Πέμ 05 Νοέμ 2020, 17:51

Αυτό που διάβασα εγώ πάντως σε σχέση με τους όρους είναι ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί να συνεννοηθεί με τον εργοδότη για τις ημέρες που θα δουλεύει υπερωρίες και ποιές μέρες θα παίρνει ρεπό. Πρόφαση μου φαίνεται..

Εντωμεταξύ εδώ καλό είναι να ειπωθεί επειδή η παραπληροφόρηση στην ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε άλλα επίπεδα απο τα Μ.Μ.Ε. (κανονικές εντολές απο μητσοτάκη για ό,τι βγαίνει), σε άλλα κράτη τις Ευρώπης με παρόμοια κατάσταση (καραντινα/lockdown) και σε μία περίπτωση που μπορώ να μιλήσω σίγουρα για Γαλλία, κοπέλα που δούλευε σε ξενοδοχείο και η εργασία της ανεστάλλει λόγω της κατάστασης, παίρνει 1500 ακατέβατα και καθεται σπίτι..

Επίσης, ειδήσεις σαν αυτή είναι που μας φτιάχνουν τη διάθεση:
https://www.zougla.gr/money/etairika-ne ... tou-hilton
Με το άρθρο 3 της τροπολογίας προβλέπεται κάλυψη του 80% του μισθολογικού κόστους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για έναν χρόνο μόνο και μόνο επειδή προχωρά σε ανακαίνιση της κτιριακής εγκατάστασης με πιθανή ενεργειακή αναβάθμιση.

Τι αποφάσισαν δηλαδή;

Τη στιγμή που όλα τα ξενοδοχεία- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- είναι κλειστά λόγω του πλήγματος στον τουρισμό και των περιοριστικών μέτρων αποφασίζουν να επιδοτήσουν με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το 80% των μισθών για έναν χρόνο όσους κάνουν ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας.

Γιατί δεν μιλάμε για ένα βάψιμο ή κάποια μερεμέτια… που είναι άνευ επιχειρηματικής ουσίας. Αυτή την περίοδο όμως πόσοι ξενοδόχοι, Έλληνες και ξένοι, έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε ανακαίνιση μεγάλης κλίμακας. Ελάχιστοι και ουσιαστικά ο εξής ένας. Οι αδελφοί Κωνσταντακόπουλοι που πήραν το Hilton και φαίνεται ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τα επενδυτικά τους κόστη.
Και κάτι τελευταίο για αυτό που είπες περι επενδύσεων bongo, χωρίς να είμαι ειδικός εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι συνεχίζουν τον πόλεμο στις μικροεπιχειρήσεις και προσπαθούν να ανοίξουν τον χώρο σε μεγάλα funds που ουσιαστικά θα βρούν ερημωμένο πεδίο σε διάφορα αντικείμενα. Φυσικά οι συνθήκες εργασίας ούτε θα βελτιωθούν, ούτε θα παίρνουμε περισσότερα. Αυτό βέβαια συμβαίνει εδώ και χρόνια. Τέλος, οι τύποι πάνε να καταργήσουν ακόμα και τις φυσικές περιοχές Natura 2000 για να βρουνε τρόπο να τις εκμεταλλευτούν, με ό,τι ήδη έχουν κάνει στα δάση για τις ανεμογγενήτριες.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Ahrefs [Bot] και 122 επισκέπτες