Nέα Εξωτερικό

Χώρα: Σουηδία

Πόλη: Χέλσινμποργκ

Αγώνας: Χέλσινμποργκ-Τζουγκάρντεν

Από συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των 2 ομάδων πριν τον αγώνα πέθανε ένας οπαδός των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα απο τραύματα στο κεφάλι που προήλθαν από μπουκάλια που πετάχθηκαν κι από τις 2 πλευρές. Ο οπαδός ήταν πατέρας 2 παιδιών. Με το που έγινε γνωστό ότι ο εκδρομέας της Τζουγκάρντεν έχασε τη μάχη με τη ζωή, ακολούθησαν συμπλοκές και εντός γηπέδου με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί

1200

Ο αγώνας των οπαδών της Στουτγκάρδης από το 1994 και μετά, οπότε και έγιναν κάποιες αλλαγές στο έμβλημα της ομάδας για "λόγους marketing", απέδωσε επιτέλους καρπούς!

19 χρόνια πριν, η τότε διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να διαφοροποιήσει γραφιστικά το ιστορικό σήμα της ομάδας που υπήρχε απαράλλαχτο από το 1949, και να αντικαταστήσει το 1893 που βρισκόταν σε αυτό -χρονολογία ίδρυσης της ομάδας- με τη λέξη Stuttgart.

Αυτή η αλλαγή δεν άρεσε στους οπαδούς της ομάδας, με το group Schwabensturm 02 να εκφράζει τις πρώτες αντιδράσεις, στις οποίες σιγά-σιγά ενεπλάκη σύσσωμη η Cannstatter Kurve. Τα προηγούμενα χρόνια οι οπαδοί της Στουτγκάρδης έχουν εκδηλώσει πάρα πολλές φορές την απαίτηση τους για επαναφορά του παραδοσιακού σήματος της ομάδος, με πορείες διαμαρτυρίας και πολλές coreo, εντός και εκτός έδρας.

Τελικά οι προσπάθειές τους είχαν αποτέλεσμα. Οι μετοχές της Στουτγκάρδης, όπως και πάρα πολλών ακόμα γερμανικών ομάδων, ανήκουν ως επί το πλείστον στα μέλη της (46.000 στον αριθμό). Στην τελευταία ετήσια συνέλευση το θέμα τέθηκε επιτέλους προς ψήφιση, και αφού συγκεντρώθηκε το 79,9% των ψήφων αποφασίστηκε πως από το 2014 η ομάδα θα αποκτήσει ξανά το κλασικό της έμβλημα.

Συγχαρητήρια στους οπαδούς της Στουτγκάρδης που θυμούνται και τιμούν της ρίζες τους, και που πάλεψαν τόσα χρόνια για ένα θέμα που εδώ στην Ελλάδα θα το προσπερνούσαμε ως λεπτομέρεια.

Μπράβο για τον αγώνα και την επιμονή τους!

vfb-140

Πέντε οπαδοί της γερμανικής Κολωνίας τιμωρήθηκαν με την εξωφρενική ποινή των 35 χιλιάδων ευρώ έκαστος, για τη χρήση βεγγαλικών στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν τον Ιούνιο του 2012. Το παιχνίδι αυτό σφράγισε την πτώση της ομάδας τους στη β' εθνική, και οι οπαδοί εξέφρασαν έτσι την οργή τους, με τους σεκιούριτυ και την αστυνομία να επεμβαίνουν τελικά στο σκηνικό.

Πέντε από τους ultras που συμμετείχαν στο συμβάν αναγνωρίστηκαν, και μετά από απαίτηση της διοίκησης του Συλλόγου τους κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 175.000€ (!) από τις 400.000 με τις οποίες εκτιμάται πως ζημιώθηκε συνολικά η παέ, ενώ τιμωρήθηκαν και με απαγόρευση εισόδου στον αγώνα απέναντι στη Σαντχάουζεν, την επόμενη σεζόν.

Πέρα από αυτό, η διοίκηση τις Κολωνίας ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα, και λόγω των αρκετών περιστατικών που έχουν συμβεί, οι εμπλεκόμενοι-υπεύθυνοι οπαδοί θα καλούνται να πληρώνουν τα μελλοντικά πρόστιμα με τα οποία θα επιβαρύνεται η ομάδα!

Βλέπουμε την καταπολέμηση του οπαδικού κινήματος στη Γερμανία να εντείνεται όλο και περισσότερο, με την ποδοσφαρική ομοσπονδία να προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον οπαδισμό, την καταστολή ολοένα και να αυξάνεται (βλ. πρόσφατα περιστατικά σε Ντόρτμουντ και Γκενζελκίρχεν) και τα στελέχη των παέ να προτιμούν ένα μοντέλο σαν αυτό της Πρέμιερ Λιγκ (βλ. και τα πρόσφατα περιστατικά στο Μόναχο).

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα των Γερμανών, και να κλείσουμε με το εξής ερώτημα:
Η διοίκηση της Κολωνίας θα ξεπληρώσει με κάποιον τρόπο στους οπαδούς τον υποβιβασμό στον οποίο οδήγησε την ομάδα τους;...

kolsch

Πάνω από 1.000 οπαδοί της CSKA Σόφιας βγήκαν στο δρόμο για να αντιδράσουν στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα τους, και τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αρκετοί από αυτούς επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία της βουλγάρικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της οποίας πρόεδρος είναι o Borislav Mihaylov, πρώην παίχτης της μισητής Λέφσκι. Στη συνέχεια οι οπαδοί της CSKA κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ομάδας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διοίκηση της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Titan Sport EAD, θυγατρικής της βουλγάρικης Titan Corp, η οποία λέγεται πως διατηρεί δεσμούς με τη μαφία της χώρας. Έχουν δημιουργηθεί κάποια εκατομμύρια συσσωρευμένων χρέων, η Titan θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, και το πιο πιθανό σενάριο φαντάζει η χρεοκοπία και επανεκκίνηση από την 5η κατηγόρια. 

Από την άλλη τις προηγούμενες μέρες έπαιζε έντονα και το σενάριο να αγοράσει την CSKA ο ιδιοκτήτης μιας άλλης ομάδας της α' εθνικής, της Litex Lovech, και η CSKA να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορίας με την άδεια της τελευταίας. Ο πρόεδρος της Litex τυγχάνει να είναι υποστηρικτής της CSΚΑ και είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας. Ένα σενάριο στο οποίο δεν αντέδρασαν οι οπαδοί της CSKA, αλλά η ομοσπονδία της χώρας που δήλωσε πως η μία "νέα CSKA" έπειτα από συγχώνευση μπορεί να ξεκινήσει το πολύ από την τρίτη κατηγορία.

Πριν λίγες μέρες η ιστορική Ιντεπεντιέντε υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε συνέλευση της διοίκησης που έγινε σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ μπούκαραν οι οπαδοί της ομάδας εξοργισμένοι με στόχο ποιους άλλους, το πρόεδρο και τους συνεργάτες του.

Πριν λίγες μέρες οπαδοί διαφόρων ομαδων στην Αγγλία έκαναν πορεία στους δρόμους του Λονδίνου για τις υψηλές τιμές των εισητηρίων, τους χορηγούς και γενικά για  την κατάσταση του μοντέρνου ποδοσφαίρου που εχει επικρατήσει.. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι κοινές δρέσεις και φυσικά δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους αφού έχει να κάνει με μια χώρα που όλα ξεκίνησαν από εκεί..

 

other side football

Κάηκε το Λιβόρνο μετά τη χθεσινή νίκη-άνοδο επί της Έμπολι με 1-0. Έξαλοι πανηγυρισμοί για την επιστροφή στο Καμπιονάτο. Δείτε φώτος εδώ

Πριν λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί στο θάνατο ενός οπαδού της Μπρέσια όταν κατά την επιστροφή από το εκτός έδρας παιχνίδι τους στο Λιβόρνο, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε με συνέπεια να σκοτωθεί ο 22χρονος Andrea Toninelli. Χθες έγινε η κηδεία του νεαρού ούλτρας παρουσία πολλών οπαδών άλλων ομάδων ανάμεσα τους και πολλοί φίλοι της Μίλαν με τους οποίους συνδέονται με πολυετή φιλία. Στο νεαρό αδικοχαμένο παλικάρι στεφάνια κατέθεσαν οπαδοί από πολλές ομάδες όπως Λιβόρνο, Αταλάντα, Πάντοβα, Λάτσιο, Πάρμα, Τάραντο, Βαρέζα, Σαλερνιτάνα, Τσεζένα....

Κυριακή 26 Μαϊου και η Μπρέσια αγωνιζόταν στο Λιβόρνο με την τοπική ομάδα για τα πλέυ οφ ανόδου από τη Serie B' στο Καμπιονάτο. Κατά την επιστροφή των οπαδών της Μπρέσια, γύρω στις 4:30 τα χαράματα ένα από τα λεωφορεία των οπαδών της  ανατράπηκε για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Ο 22χρονος εικονιζόμενος Αndrea Toninelli έχασε τη ζωή του, 2 συνοπαδοί του χτύπησαν σοβαρά ενώ υπάρχουν και 20 περίπου ελαφρά τραυματίες.

 

Κύλιση στην Αρχή