Η διάσπαση του συνδέσμου-Οι "ΘΡΑΚΕΣ"

Το καλοκαίρι του 2003 κάποια μέλη του συνδέσμου (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο θα αποσυρθούν από τον σύνδεσμο με τις δικαιολογίες της χρήσης ουσιών από ορισμένα μέλη και κάποια άλλα εσωτερικά ζητήματα. Από τα μέλη που αποχώρησαν θα ιδρυθεί ένας άλλος σύνδεσμος οι "ΘΡΑΚΕΣ". Οι "ΘΡΑΚΕΣ" θα νοικιάσουν ένα χώρο στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας λίγο πιο κάτω από τον σύνδεσμο των "REBELS" κι έτσι λειτουργούν παράλληλα δύο σύνδεσμοι μέσα στην πόλη. Η τηλεοπτική εκπομπή μετονομάζεται σε "Παρέα με τους ΘΡΑΚΕΣ" (αργότερα με το κλείσιμο των συνδέσμων θα μετονομαστεί σε "Αθλητικό Πανόραμα" όπως παραμένει μέχρι σήμερα) και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα βγαίνει ξεχωριστή εκδρομή πλέον από τον καινούργιο σύνδεσμο. Στο γήπεδο της Ξάνθης οι δύο σύνδεσμοι θα χρησιμοποιούν την ίδια θύρα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι "ΘΡΑΚΕΣ" εκείνη την περίοδο είχαν φιλοξενήσει στο σύνδεσμο τους οπαδούς του Πανηλειακού.

Το τέλος

Τον Μάρτιο του 2004 μετά το ισόπαλό παιχνίδι με την Προοδευτική και τις έντονες αποδοκιμασίες στο γήπεδο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας άλλα και μετά την αναγραφή κάποιων υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπο του Χ. Πανόπουλου (τα οποία έφεραν την υπογραφή "REBELS" αλλά είχαν γραφτεί από τους "ΘΡΑΚΕΣ" όπως αποδείχθηκε αργότερα) ο μεγαλομέτοχος θα βρει την αφορμή που ήθελε για να απαλλαγεί από τους συνδέσμους. Μπράβοι στις δουλείες των ηγετικών μελών, απειλές προς αυτούς,  κινητοποίηση της αστυνομίας και συνεχείς έφοδοι στους συνδέσμους με το πρόσχημα της χρήσης και διακίνησης ουσιών αλλά και συκοφαντικά δημοσιεύματα δημοσιογράφων εναντίον τους είναι μερικά από αυτά που επακολουθούν. Παράλληλα εφαρμόστηκε και η γνωστή μέθοδος του face control με τη βοήθεια μπράβων και security του γηπέδου και η απαγόρευση εισόδου σε αυτό συγκεκριμένων ατόμων. Έτσι μέσα σε ένα μήνα οι σύνδεσμοι "REBELS" και "ΘΡΑΚΕΣ" θα αναγκαστούν να κλείσουν.


Οι μετέπειτα προσπάθειες.

XANTHIFANS

Από το 2002 και πριν κλείσουν οι σύνδεσμοι είχε δημιουργηθεί η διαδικτυακή κοινότητα οπαδών του ΑΟΞ με τίτλο "XANTHIFANS". Μετά το κλείσιμο των συνδέσμων κι ενώ η Ξάνθη αγωνίζεται στη νέα έδρα της μερικά άτομα πρώην συνδεσμίτες μαζί με αρκετή νεολαία αποφασίζουν να ξεκινήσουν κάτι από την αρχή. Έτσι από την θύρα Α1 που ήταν αρχικά η μικρή παρέα των "XANTHIFANS" αρχίζουν να παίρνουν όλοι μαζί εισιτήρια στην θύρα Β1 ενώ αργότερα βγαίνουν και οι πρώτες εκδρομές μετά από καιρό σε εκτός έδρας παιχνίδια με ΒΕΡΟΙΑ, ΗΡΑΚΛΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΑΟΚ, ΆΡΗ, ΑΕΛ και με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό του κυπέλλου το 2007. Παράλληλα οι "XANTHIFANS" θα βραβεύσουν κάποια σημαντικά πρόσωπα στην ιστορία του συλλόγου ενώ θα συμμετάσχουν και στην γιορτή για τα 40 χρόνια. Το 2008 θα ιδρυθεί και επίσημα σύνδεσμος με την ονομασία "Φιλαθλητικός σύλλογος XANTHIFANS" με καταστατικό και απόφαση πρωτοδικείου. oaka 2007Τα πρώτα γραφεία είναι στην οδό Χατζησταύρου 9 σε ένα χώρο που θα γίνει το νέο στέκι των οπαδών της Ξάνθης. Τότε αποφασίζεται η μεταφορά πίσω στην θύρα Α1 για τους αγώνες ποδοσφαίρου καθώς και η στήριξη της ομάδας μπάσκετ της πόλης. Ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια με τα γραφεία των "XANTHIFANS" να αποδεικνύονται μικρά για να αντέξουν κάτι τέτοιο. Έτσι γίνεται μεταφορά στην οδό Χατζησταύρου 14 σε ένα μεγαλύτερο χώρο όπου βρίσκονται οι "XANTHIFANS" μέχρι σήμερα. Στο τέλος της περιόδου 2011/2012 θα δεχθούν απαξιωτική επίθεση από την ΠΑΕ μετά τις διαμαρτυρίες τους για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και θα σταματήσουν την οργανωμένη παρουσία στο γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Από το 2008 οι "XANTHIFANS" αποκτούν την δική τους φωνή στο Xanthi Channel με την εκπομπή "Άσπρο-Κόκκινο" την οποία παρουσιάζει ο πρόεδρος του συνδέσμου.

ΑΚΡΙΤΕΣ

Το 2003 θα δημιουργηθεί ο σύλλογος φίλων "ΑΚΡΙΤΕΣ" που αποτελείται από άτομα της οικογενειακής κερκίδας και κατόχους ακριβών διαρκείας στο νέο γήπεδο.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Άλλη μια προσπάθεια είχε γίνει το καλοκαίρι του 2005 με την ίδρυση του συνδέσμου "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" από τον Ευτύχη Πατσούρα (ιδρυτικό μέλος των "REBELS"). Σε αυτή την προσπάθεια η οποία φιλοδοξεί να είναι η συνέχεια των "REBELS" ο Ε.Πατσούρας έχει μαζί του περίπου 20 πρώην μέλη του ιστορικού αυτού συνδέσμου και νοικιάζονται για τα γραφεία του συνδέσμου αυτού το ιστορικό υπόγειο της οδού Βασιλίσσης Σοφίας που ήταν και ο παλιός χώρος των "REBELS". Αυτή η προσπάθεια δεν θα έχει όμως συνέχεια καθώς υπήρχαν ήδη οι "XANTHIFANS" οι οποίοι είχαν συσπειρώσει την νεολαία της πόλης. Με ελάχιστες πλέον οργανωτικές ικανότητες αλλά και με χαμηλό αριθμό μελών ο σύνδεσμος αυτός θα τερματίσει κάπως άδοξα την πορεία του.

Οι υπόλοιπες κινήσεις.

Μια κίνηση η οποία δεν θα έχει επιτυχία θα είναι και αυτή που έγινε το 2009 με στόχο την επαναλειτουργία των "REBELS" από τον πρώην πρόεδρο τους ο οποίος είχε αποχωρήσει και είχε ιδρύσει τους "ΘΡΑΚΕΣ" το 2003.

Στην Ξάνθη επίσης τα τελευταία χρόνια υπάρχουν o "ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΟΠΑΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ" και οι "SICK BOYS" που είναι κάποιες παρέες οπαδών την Ξάνθης ενάντια στο μοντέρνο ποδόσφαιρο και έχουν σαφή πολιτικό προσανατολισμό.

Κύλιση στην Αρχή