Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από μέλος του φόρουμ σε σκληρή οπαδική γλώσσα. Μέσα σε λίγες μόνο σειρές αποτυπώνονται τα προβλήματα που απασχολούν το οπαδικό κίνημα.
Η μόνιμη στήλη "Eξώφυλλο" όπως είπαμε και στο 1ο τεύχος είναι ο καθρέφτης του πρωτοσέλιδου του περιοδικού. Υπάρχει φώς στο τούνελ ή οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό;

Οπαδός 2013

Συμπληρώνονται 35 σχεδόν χρόνια από τα γεννοφάσκια του οπαδισμού στην Ελλάδα. 35 χρόνια με ανακατατάξεις, αλλαγές και νέες τάσεις - εξελίξεις ( συνήθως προς το χειρότερο ) με αποτέλεσμα την διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης. Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ''τί είμαστε'', τι χαρακτηριστικά έχουμε σαν οπαδοί σήμερα και προς τα που βαδίζουμε.

Βόμβες σε συνδέσμους, επισκέψεις σε σπίτια, καταστροφή προσωπικής ζωής, πεσίματα σε δουλειές όπου ο άλλος πάει να βγάλει μεροκάματο, σούτια σε μαγαζιά όπου ο άλλος διασκεδάζει με την γκόμενά του, φωτιά σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, νταλαβέρια όλοι μαζί το βράδυ, χούλιγκανς διαφόρων εθνικοτήτων άσχετοι με τα οπαδικά, πρεζέμποροι που ψάχνουν να καβατζωθούν, νταβάδες και συνδικαλιστές που κερδίζουν κόσμο, τσουριές και ξεφτύλισμα σε όποιους κάθονται σε χαμένα σκηνικά αντί να τους σεβαστείς για αυτόν ακριβώς τον λόγο ξεχνώντας ότι μεθαύριο παίζει να είσαι εσύ (μπαααα εσύ θα τρέξεις) ή κάποιος δικός σου στην θέση τους, περηφανεύεσαι για κατορθώματα άλλων στο internet και ειρωνεύεσαι άτομα που όταν τα συναντάς αλλάζεις τετράγωνο.

Ταυτόχρονα αδιαφορείς ή μπορεί και να συνήθισες το ότι δεν πηγαίνεις εκδρομές, ξέχασες τι πάει να πει να τα παρατάς όλα και να τρέχεις μακριά να δεις ότι σου χει πάρει τα μυαλά από μικρό παιδί και σε κάνει να ανατριχιάζεις χρόνια τώρα, ξεχάστηκες...ξέχασες τι σημαίνει οπαδός και λησμόνησες τις αξίες του όρου αυτού. Σαν την μεγαλύτερη κότα δέχεσαι τους νόμους που σε βάζουν φυλακή επειδή έκλασες και επειδή ο κάθε μπάτσος θέλει να κάτσει Κυριακή απόγευμα, δέχεσαι νόμους και τροποποιήσεις που σου απαγορεύουν να μετακινηθείς μέσα στην επικράτεια σαν ελεύθερος (;) άνθρωπος, αφήνεις τους χορηγούς να κάνουν πουτάνα την καθαρότητα του συλλόγου σου βρωμίζοντας με τα λεφτά τους την αγνότητα αυτού και δεν μιλάς και πολύ που σε πηγαίνουν όταν φιλοτιμηθούν να σου κάνουν την χάρη, εκδρομή όπου σε συμπεριφέρονται σαν ζώο ,χωρίς ούτε μια στάση για φαϊ σε 8ωρα ταξίδια και να περνάς τις Κυριακές (αυτές τις λίγες πλέον) σου σε γήπεδα-μπουρδέλα.

Και όμως..μπορείς να αλλάξεις το παιχνίδι..κατάλυσε στην πράξη τους αστείους νόμους τους που στην καρδιά μας δεν ίσχυσαν ποτέ. Κάνε για λίγο πέρα το μίσος όσο μπορείς και συνεννοήσου με άλλους οπαδούς που θέλουν να δουν την ομάδα τους. Βρες εσύ εισιτήρια γι' αυτούς και χάλασε τη μόστρα στα τηλεοπτικά υπερθεάματα, στους παραγοντίσκους και στους απατεώνες ξαναφέρνοντας περισσότερο χρώμα στις εξέδρες..ξεκίνα από τα απλά και οργάνωσε μια απλή κοινή δράση, μια λινάτσα σε κάθε ματς έστω για τις μετακινήσεις. Στα σκηνικά παίξε στα ίσια..άσε τους πούστηδες στην άκρη και παίξε στα ίσια όσο μπορείς και αντέχεις..αν ο άλλος έρθει σπίτι σου εσύ βρες τον στα ίσια και μόνος σου..επαναπροσδιόρισε τον όρο ''σεβασμός''..όσοι κάθονται να τσακωθούν πάντα με κάθε ρίσκο τον ¨αξίζουν¨..κάνε πέρα τους ρουφιάνους και τους άκυρους και ξαναπαίξε αγνό οπαδικό ξύλο με την βία ως μέσο έκφρασης και καύλας για τα χρώματά σου .Και να θυμάσαι ότι σαν οπαδός είσαι μέρος μιας κοινωνίας..μην την αφήνεις μόνη στα δύσκολα..ανέλαβε κοινωνικοπολιτική δράση σαν οπαδός εντός και εκτός γηπέδων..εκεί όπου ο εχθρός είναι κοινός..δείξε τι αξίζεις..ότι είσαι ότι πιο αγνό παράγει μια κοινωνία..

ΥΓ1:Το κείμενο απευθύνεται σε εμένα
ΥΓ2:ΜΠΑΤΣΟΙ ΨΟΦΟ
ΥΓ3:Και καθώς έγραφα το αρθράκι μια χαρμόσυνη είδηση έφτασε στα αυτιά μου για τα της Αθήνας τουλάχιστον..άντε να δούμε..

Κύλιση στην Αρχή