Μια από τις πιο ευχάριστες μόνιμες στήλες tου περιοδικού θα είναι η αναδημοσίευση αστείων περιστατικών από εκδρομές που έχουν γραφτεί στο φόρουμ του Curvagreek. Προσωπικές ιστορίες έτσι όπως τις ζήσαμε κάνοντας χιλιόμετρα για την αγαπημένη μας ομάδα!


ultrasblue(Οπαδός Ηρακλή)
Tέλη δεκαετίας '90(1998 νομίζω) και κατεβαίνουμε Αθήνα (Νέα Σμύρνη) ένα διόρωφο κι ένα κανονικό. Εγώ κάθομαι στο διώροφο πάνω στις μπροστινές θέσεις. Ο οδηγός μας έχει σπάσει τα νεύρα γιατί πηγαίνει υπερβολικά αργά ώσπου σε μια φάση ακούμε βήματα από πίσω. Έρχεται ένας δικός μας φορτωμένος και φτιαγμένος (συγχωρέθηκε το αλάνι) και πριν διαπιστώσει ότι είμαστε στον πάνω όροφο λέει " ρε οδηγέ θα τρέξεις λίγο;" Και μετά βλέποντας ότι δεν υπάρχει οδηγός λέει "τι είπα ο μαλάκας". Πολύ γέλιο ρίξαμε!!


ofi-iraklio(Οπαδός Όφη)
Σε εκδρομή με τον Όφη στην Κομοτηνή αν δε κάνω λάθος, 1 πούλμαν σε στάση σε βενζινάδικο στο κατέβασμα για Πειραιά, ένας Οφιτζής και αφού έχει πιει διάφορα πήγε στη τουαλέτα και τον πήρε ο ύπνος.. Μπαίνουμε εμείς στο πούλμαν, φεύγουμε και παρατηρούμε μετά από 5 χλμ περίπου ότι έλειπε και πως έχουν να τον δουν δικοί μας από την ώρα που μπήκε στη τουαλέτα. Σταματάμε δεξιά, βρε τον παίρναμε τηλέφωνο τίποτα ο μάγκας ώσπου με τα πολλά ξύπνησε και του είπαμε πως είμαστε στο επόμενο βενζινάδικο. Πέρασε ένα 20λεπτο κι εκεί που είμαστε αραχτοί βλέπουμε ένα άτομο πάνω σε μια καρότσα αγροτικού όρθιο και να λέει συνθήματα. Κλαίγαμε από τα γέλια


Azzazsyndrom(οπαδός Ολυμπιακού)
Ήμαστε με φίλου από το curva στη Ρώμη και σκάει ο απίστευτος bill στην αίθουσα πρωινού στο ξενοδοχείο την επόμενη του αγώνα. Κυριλέ κόσμος να τρώει κι εμείς να προσπαθούμε να αλείψουμε την φέτα με το βούτυρο..
Σε κάποια στιγμή ακούμε τον billako να τραγουδάει όρθιος
"Θύρα 7 με τσαμπουκάααααα
Κι εσείς με βούτυρα και κρουασάν
Αυγά παντού κι εμείς με ντου
Πιάσε ένα μπέικον μωρή ψωλού"
Moυ έφυγαν τα ψωμιά από το στόμα

ML82(Οπαδός Αελ)
Αρχές Νοεμβρίου 1999 παίζουμε στο Αιγιο.. Έχει φύγει από Λάρισα ένα λεωφορείο και ένα αμάξι με τον αείμνηστο Καλαμάρα..
Το λεωφορείο όμως συναντά δύσκολο καιρό στον Μπράλο και καθυστέρει με κίνδυνο να χάσει το πλοίο από Άγιο Νικόλαο για Αίγιο και συνεπώς το παιχνίδι... Τηλέφωνο ο Καλαμάρας που είστε ρε μουνούλια, θα φύγει το καράβι και τα σχετικά. Του λένε κράτα το Γιάννη ερχόμαστε... Μετά από κάποια ώρα φτάνει το λεωφορείο και βλέπει ένα αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο το μισό στο πλοίο το μισό στην προβλήτα για να μην φύγει το καράβι...


DI CANIO(Οπαδός Παναθηναϊκού)
εκδρομή στη Πόλη 2002
Με το τσάρτερ της 13 από το Βενιζέλος, όλη η αφρόκρεμα...
Μπαίνουμε στο αεροπλάνο, με τρεις θέσεις δεξιά και αριστερά ενός μικρού διαδρόμου.
Το γεμίζουμε όλο και περιμένουμε. Περνάει η ώρα και δεν φεύγει όμως το αεροπλάνο, χωρίς να μας λέει το λόγο ο πιλότος.
Εντωμεταξύ μπροστά είχε 5 σειρές business class και καλά, με μόνο διαχωριστικό μια κουρτίνα. Αυτές είχανε μείνει άδειες.
Στην πίστα δίπλα από το αεροπλάνο, πλησιάζει μια λιμουζίνα και κατεβαίνουν... Βενιζέλος (υπουργός πολιτισμού-αθλητισμού με φτιαγμένο γήπεδο στον ΠΑΟΚ, διαγραφή χρεών στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ασυλία στο κράτος Κόκκαλη και με άρνηση για γήπεδο στο Γουδί) και Γκαγκάτσης (πρόεδρος της ΕΠΟ δεν χρειάζονται άλλες εξηγήσεις). Λίγες εβδομάδες πριν, αυτοί οι 2 μας είχαν απαγορέψει την εκδρομή στη Τούμπα 1ηαγωνιστική (με 3,000 πληρωμένους μέχρι την Τετάρτη) με πρόσχημα τα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΟΚ.
Μας έκατσε δωράκι από το πουθενά δηλαδή.
Εε με το που μπαίνουνε στο αεροπλάνο από την μπροστινή πόρτα γίνεται πανικός. Όλοι σηκωνόμαστε από τις θέσεις μας για να πάμε μπροστά, ροχάλες, μπινελίκια και όλα τα σχετικά.
Μπαίνουνε μπροστά οι αεροσυνοδοί 4-5 κοπέλες για να μπλοκάρουν το στενό διάδρομο και από πίσω οι σωματοφύλακες του Βενιζέλου με το χέρι μέσα από το σακάκι, προφανώς για το γκάνι.
Ο πιλότος αρχίζει να ουρλιάζει από τα μεγάφωνα ότι δεν θα γίνει η πτήση και να eπιστρέψουμε στη θέση μας. Ο Βενιζέλος και ο Γκαγκάτσης μάλλον πίστευαν ότι θα ταξιδέψουν με απλούς φιλάθλους του Παναθηναικού και δεν περίμεναν να πέσουν στους οργανωμένους.
Με το φόβο ότι δεν θα πετάξει ποτέ το αεροπλάνο στην καλύτερη και ότι μπορούσανε να μας δέσουνε για πλάκα στην χειρότερη, άρχισε ο κόσμος να κάθεται στις θέσεις του και εκεί άρχισε το πανηγύρι.
Με συνοπτικές διαδικασίες "έφυγε" η κουρτίνα που κάλυπτε τη business class και είχαμε συνεχή οπτική επαφή και με τους 2. Καθίσανε στην πρώτη σειρά, ένα με τον τοίχο δηλαδή. Στη 2η σειρά οι σωματοφύλακες και μετά όλο το πλήρωμα του αεροπλάνου σαν ανθρώπινο τείχος.
Από εκείνη την ώρα μέχρι την ώρα της προσγείωσης δεν σήκωσαν κεφάλι, κοιτάγανε τα παπούτσια τους και ακούγανε ένα αεροπλάνο ολόκληρο να φωνάζει επί 1,30 ώρα:"...του Βενιζέλου η μάνα", "Γκαγκάτση μπινέ...", "νάτοι νάτοι οι τσάτσοι του Σωκράτη", "σφάχτε το χοντρό να φάμε χοιρινό" , "Σημίτη μουνάκι του Κοκκαλη τσιράκι" και πάρα πολλά άλλα.
Αν και τα καλύτερα ήτανε τα μεμονωμένα κραξίματα που πέφτανε από δικούς μας και μετά έπεφτε γέλιο από το υπόλοιπο αεροπλάνο.
Έλεγε π.χ ένας "βενιζέλο βενιζέλο η μάνα σου γαμιεται σε μπουρδέλο" όλοι κάτω από τα γέλια και μετά εν χορώ όλοι. Βγήκανε τα άπειρα συνθήματα εκείνη τη μέρα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν μας τιμήσανε με την παρουσία τους στην επιστροφή και μάλιστα ο Βενιζέλος ούτε καν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Σουκρού Σαράτσογλου όπως είχανε συμφωνήσει με τους τούρκους επισήμους και άφησε μόνο του το βλάκα το γιωργάκη(υπ.εξωτερικών τότε) να φάει από εμάς τις καρέκλες και τα γιαούρτια.
Μεγάλες στιγμές, πολύ μεγάλες...


Tsiou(Οπαδός Αελ)
Αν και για Καλαμάρα θέλει δικό του τόπικ ο συγχωρεμένος, σκάει η εκδρομή Γενεύη κι αράζουν όλοι γύρω από την λίμνη.

Τηλέφωνο με κέρματα κι αρχίζουν όλοι τηλέφωνα σπίτι..σεα μεα σκάει και ο Καλαμάρας.

Παίρνει τηλέφωνο σπίτι και λέει

-"έλα μάνα ο Γιάννης ο Καλαμάρας είμαι..."


Alexei(Οπαδός Ηρακλή)
Δεκαετία 90, ματς στο Καύτα με γαύρο, είχαν γίνει μανούρες και από τη 10 βρεθήκαμε στη 13. Δικός μας Εδεσσαίος καθούμενος σε καρεκλάκι, σκυμμένος βγάζοντας ντάγκλες και με ακουστικά στα αυτιά....γίνεται φάση κερδίζουμε πέναλτυ...χαμός! Πυρσοί, καπνογόνα, όλοι κάγκελο τίποτα ο Έδεσσας. Είχε κανά δίλεπτο καθυστέρηση μέχρι την εκτέλεση, ηρεμούν λίγο τα πνεύματα.. σε κάποια φάση πετάγεται και αναφωνεί " σκάστε ρε σκάστεεεεε...μας έδωσε πέναλτι". Άκουγε το ματς στο ράδιο!

Κύλιση στην Αρχή